Iată ce nu ar trebui să lipsească din rutina de îngrijire a unei femei:

Produsele de hidratare a pielii

Semnele de îmbătrânire apar mult mai rapid atunci când pielea nu este hidratată, iar din rutina de îngrijire a pielii nu ar trebui să lipsească sub nicio formă produsele de hidratare intensă. Dacă vrei să amâni cât mai mult momentul apariției ridurilor, trebuie să aplici o cremă hidratantă în fiecare zi, chiar dacă te confrunți cu un ten acneic – există pentru astfel de situații cremele pe bază de apă, care nu încarcă tenul. Loțiunile de corp hidratante vor fi de mare ajutor după ce te epilezi cu un aparat de ras clasic din inox, pentru a preveni iritațiile pielii.

Produsele cu SPF

Știai că trebuie să folosești o cremă cu SPF nu doar în mijlocul verii, atunci când temperaturile cresc foarte tare, ci și într-o zi obișnuită de toamnă, când soarele parcă abia are putere să strălucească? Produsele cu factor de protecție reprezintă un ajutor suplimentar pentru pielea ta care trebuie să lupte nu doar cu razele UV, ci și cu radicalii liberi. Un truc util pe care îl poți aplica în sezonul cald, atunci când simți nevoia să te răcorești este să ții produsele cu SPF într-un mini frigider de cosmetice și să le aplici așa reci pe piele. 

Demachiant și produs de curățare a feței

Din rutina de îngrijire a tenului nu ar trebui să îți lipsească nici demachiantul sau produsele de curățare a feței, mai ales dacă obișnuiești să te machiezi zilnic. Este important să îndepărtezi toate impuritățile de pe suprafața pielii la finalul zilei pentru a evita blocarea porilor și apariția punctelor negre. Și din când în când, poate ar fi bine să mai faci câte o pauză de la make-up și să mai lași tenul să respire. Demachiantul ar trebui să aibă un loc în baie și în portfardul pe care îl cari peste tot cu tine, ar trebui să fie nelipsite din baie și câteva lame pentru fata, antiperspirantul și cremele hidratante care te ajută să arăți și să te simți mereu bine.

Bineînțeles, în rutina de îngrijire a unei femei se regăsesc mult mai multe produse, însă acestea trebuie alese în funcție de obiceiurile și obiectivele pe care le ai cu privire la pielea ta – unele femei își doresc o piele mai hidratată, altele o piele mai fermă sau fără pete pigmentare. 

Tu ai vreo rutină de îngrijire? Ce produse cuprinde?