Părinții știu cel mai bine că atunci când celui mic i se pune pata pe o jucărie pentru copii, asta nu înseamnă că grijile legate de acest capitol au dispărut imediat. Din contră. 

Dacă în ultima vreme ai auzit despre cât de mult a scăzut attention span-ul uman și despre toate studiile care ne plasează în inferioritatea unui peștișor de aur, probabil că știi că în cazul unui copil atenția este și mai greu de cucerit. 

Dacă ți se pare că în ultima vreme copiii petrec mai mult timp pe telefoane și tablete, fiind atenți la tot soiul de astfel de stimuli, poți opta pentru jucării pentru copii care să-i forțeze să stea în aer liber și să experimenteze și alt fel de experiențe, care să le pună motricitatea și atenția distributivă la muncă, în același timp. 

Uite ce jucării le poți face cadou celor mici vara aceasta: 

  1. Coarda. 

Deși este doar un obiect din plastic sau din sfoară, aceasta poate fi folosită pentru a realiza mai multe tipuri de sărituri. Utilizarea ei necesită efort și îndemânare, însă cu cât aceasta va fi folosită mai mult, cu atât copilul își va crește anduranța și rezistența la sport. 

  1. Mașinuțele electrice pentru copii.

Sunt o idee excelentă pentru a-i încuraja pe cei mici, indiferent de genul lor, să încerce experiența condusului și să se plimbe în propria mașină. 

Cu toate acestea, ține minte că este recomandat ca cei mici să nu se joace decât sub supraveghere cu astfel de obiecte, tocmai pentru că acestea au fost concepute nu pentru a ieși pe stradă cu ele, printre mașini adevărate, ci prin parcuri sau în locuri special amenajate pentru copii. 

  1. Palete de tenis sau badminton.

Un campion adevărat se crește încă din copilărie. Dacă vrei să-i oferi celui mic gustul succesului, puteți juca împreună tenis sau badminton. Prin faptul că aceste activități necesită prezența unui partener pentru a putea fi efectuate așa cum trebuie, vei bifa nu doar cumpărarea unuoi obiect, ci și oferirea unor experiențe unice, de care cel mic își va aminti cu siguranță peste ani. 

  1. Minge.

Pentru orice băiat, mingea este unul dintre cele mai iubite și așteptate cadouri, în special dacă aceasta are și un design interesant. Însă există numeroase modele de mingi și pentru fetițe, în culori mai deschise, cu prințese sau cu personajele din desene animate. 

  1. Măsuță de ping-pong.

Un cadou deopotrivă pentru adulți și pentru copii, acest instrument cu siguranță va porni întreceri și campionate adevărate între membrii familiei și va crește nivelul de competivitate. 

  1. Bicicletă.

Indiferent de vârsta celui mic, cu siguranță nu vei da greș cu un astfel de obiect. Cu roți ajutătoare sau fără, ține minte, în schimb, să cumperi și o cască de protecție, alături de genunchiere și cotiere, pentru ca cei mici să învețe încă din copilărie despre importanța siguranței personale. 

  1. Zmeu.

Pe lângă un astfel de obiect, mai ai nevoie de vânt puternic și de un loc în care cel mic să-și poată desfășura această activitate. Ridicarea zmeielor este o acțiune care apare frecvent în desenele animate și care, fără doar și poate, îi va entuziasma pe cei mici. 

Mai mult, dacă locul în care urmează ridicat zmeul este mai departe, puteți profita și de o plimbare mai lungă prin natură, în care să observați și vegetația din jur și frumusețea naturii. 

Jucăriile pentru copii pe care alegi să le cumperi pot reprezenta mai mult decât un simplu obiect, iar experiențele care pornesc de la aceste obiecte sunt, de cele mai multe ori, considerabil mai importante, pentru că determină interacțiunea cu cei din jur și crearea de amintiri.