Ești în căutarea unui hotel potrivit bugetului și preferințelor tale? Vrei o cazare cu condițiile standard de acomodare sau una de lux, precum hotelul de patru stele Mera Brise? Indiferent de cerințele pe care le ai, vei găsi cu siguranță unitatea de primire potrivită, însă ține cont de clasificarea acesteia!

Clasificarea hotelurilor în funcție de stele

Hotelurile pot primi un număr cuprins între o stea și cinci stele, în funcție de criteriile și facilitățile oferite turiștilor. Acestea nu vizează doar serviciile moderne, ci și amplasarea, dimensiunea camerelor, mărimea lobby-ului, capacitatea restaurantului și chiar prezența acestuia, prezența liftului, barului, seifului hotelier, locurilor de parcare etc. 

Numărul de stele este influențat totodată și de competențele profesionale ale angajaților, instruirea acestora și modalitățile prin care un turist poate beneficia de serviciile oferite de unitatea de primire. Iată deci care sunt caracteristicile și diferențele dintre cele 5 ranguri de hotel.

Hotel 1 stea

Hotelul de o singură stea are rangul de „turist” și oferă oaspeților o acomodare de bază, însă confortabilă și primitoare. Printre principalele facilități oferite se află: grup sanitar propriu, curățenie zilnică, televizor în cameră, mobilier, factură pentru rezervare și alte servicii. 

Camerele, deși comode, sunt de dimensiuni reduse. Plata poate fi făcută atât cash, dar și cu cardul, iar unele hoteluri de o stea pun la dispoziție micul dejun inclus în prețul camerei. Acest tip de cazare poate oferi, de asemenea, și alte servicii, însă contra-cost.

Hotel 2 stele

Hotelul de 2 stele, cu rangul „standard” oferă un plus de confort și facilități, spre deosebire de hotelurile cu o singură stea. Această unitate pune la dispoziția turiștilor mic dejun inclus în prețul cazării, lampă de citit lângă pat, cosmetice pentru baie, prosoape curate, mobilier divers, servicii de spălătorie și curățenie. Ce aduce nou hotelul de 2 stele este orientarea către confortul și intimitatea oaspeților. Plata se poate face cash sau card.

Hotel 3 stele

Hotelul de 3 stele este unul dintre cele mai populare tipuri de cazare, oferind numeroase servicii, camere primitoare, mic dejun sau chiar alte tipuri de servire: demipensiune sau restaurant; toate acestea încadrându-se într-un buget modest, potrivit pentru majoritatea turiștilor. 

Hotelul de 3 stele are rangul „confort” și aduce în plus față de unitățile de 1 și 2 stele: recepție deschisă cel puțin 14 ore, personal ce cunoaște cel puțin o limbă internațională, serviciu de bagaje și loc pentru depozitarea acestora, băutură servită în cameră, acces Wi-Fi, sistem de înregistrare a plângerilor și telefon în cameră.

Hotel 4 stele

Hotelul ce aparține de rangul „first class” oferă cu siguranță o experiență pe care nu vrei să o ratezi, plăcută, luxury, primitoare, distractivă și relaxantă. Un hotel de 4 stele te răsfață cu servicii moderne și confort superior. 

Mobilierul este fabricat din lemn sau alte materiale sustenabile și elegante, iar pachetul de facilități este versatil, pentru toate gusturile și vârstele: servicii de spălat, călcat, de bagaje, recepție deschisă minim 18 ore, lobby cu bar, mini bar în cameră, produse cosmetice, prosoape și halat, restaurant cu meniuri diverse, all inclusive sau restaurant a la carte, piscină, plajă privată, spații SPA și Wellness, facilități pentru copii, săli fitness, săli de conferințe sau pentru evenimente sociale, room-service etc. 

Hotel 5 stele

Ultimul, însă nu cel din urmă, este hotelul cu rangul „deluxe”. Acesta aduce în plus turiștilor: recepție deschisă 24 de ore, personal ce cunoaște cel puțin 2 limbi străine, portar, parcare cu valet și concierge, primire pentru fiecare oaspete cu flori și cadou în cameră, minibar, room-service nonstop etc.

Cazare standard sau de lux, în apropierea obiectivelor turistice sau la periferia și liniștea stațiunii, all inclusive, cu mic dejun inclus sau demipensiune? Alege întotdeauna unitatea de primire potrivită pentru cerințele tale și ale persoanelor care te însoțesc pentru a te bucura de unul dintre cele mai frumoase sejururi alături de cei dragi!