Află cele 5 criterii de care să ții cont atunci când faci o rezervare la hotel, având în vedere destinația aleasă, perioada de ședere, cerințele tale și persoanele care te însoțesc. 

Serviciile oferite

Fiecare spațiu de cazare pune la dispoziție anumite facilități pentru oaspeți. Există hoteluri ce oferă doar spațiile de odihnă, cele cu mic dejun inclus și cele all inclusive. Pentru un sejur de vis la mare, poți alege o cazare all inclusive în stațiunea Venus, cu camere moderne, seri de spectacol, facilități pentru cei mici, piscine, plajă privată, spații pentru fitness etc.

Totodata, daca iti doresti un sejur montan, atunci poți opta pentru intimitatea și relaxarea oferită de cabanele de la munte sau a căsuțelor individuale. Cu toate acestea, vei putea alege și pensiuni sau hoteluri de lux, pentru un sejur dichisit și odihnitor!

Locația hotelului

Locația hotelului poate avea un impact major asupra costului și modului în care-ți vei petrece vacanța, așa ca este un factor extrem de important atunci cand faci o rezervare la hotel. De pildă, dacă îți dorești să fii aproape de toate obiectivele turistice ale destinației de vacanță, atunci alege o cazare poziționată în proximitatea centrului, lângă plajă sau aproape de pârtia de ski. 

Pe de altă parte, dacă vrei să uiți de zgomot și de aglomerația orașului, atunci alege un spațiu de cazare la periferie, mai retras. Ține minte că pensiunile și hotelurile care se află în apropierea centrului sau a marilor obiective turistice, vor avea un preț mai ridicat.

Costul pentru rezervarea la hotel

Unul dintre cele mai importante criterii de luat în calcul atunci când te decizi să faci rezervarea la hotelul dorit este bugetul. Este extrem de important să nu consumi pe cazare mai mult decât este cazul. 

Bineînțeles, dacă îți dorești o cazare all inclusive, care să-ți asigure confort, hrană și distracție, atunci cu siguranță te vei bucura de un concediu perfect. Totuși, în funcție de bugetul alocat pentru sejur, de persoanele care te însoțesc și de opțiunile hoteliere disponibile, este recomandat să nu alegi prima variantă prezentă pe platforma online, ci varianta cea mai bună pentru tine!

Facilitățile incluse în preț și serviciile contra cost

Fiecare pensiune sau hotel pune la dispoziție anumite facilități și servicii, iar acest lucru va influența cu siguranță prețul cazării. Evaluează cu atenție cerințele și nevoile tale, alegând ulterior doar spațiile hoteliere care pun la dispoziție ceea ce ai tu nevoie: aer condiționat, internet Wi-Fi, centru SPA, fitness, piscine, minibar în camere etc. În același chip, ține minte că unele hoteluri pot oferi aceste servicii doar contra cost, așa că fii atent la toate detaliile înainte de a continua cu achitarea banilor pentru rezervare.

Cum poți face rezervarea propriu-zisă?

Majoritatea pensiunilor sau hotelurilor preferă rezervarea în mediul online, în defavoarea celei fizice. Platformele online pot oferi foarte multe avantaje, de la toate informațiile necesare, la alegerea camerei dorite și chiar a plății în avans, chiar din confortul locuinței tale. Cu atât mai mult, în mediul online vei găsi numeroase oferte early booking sau last minute pe care nu ar trebui sa le ratezi!

Dacă îți dorești o vacanță de vis, fie aceasta la munte sau la mare, solo, cu persoana iubită, cu familia sau grupul de prieteni, ține cont de criteriile necesare pentru o rezervare și bucură-te de peisajele incredibile ale destinației, de companie, de atracțiile turistice și de amintirile create!

Sursa foto: unsplash.com