Să fie confortabilă

Dacă își dorește ca rochia să fie purtată zi de zi și să se simtă în largul ei, automat rochia ideală trebuie să fie confortabilă mai presus de toate. Poți analiza ce-i place, ce materiale preferă, ori să cauți rochii damă din țesături fine, plăcute la atingere.

Să fie pe gustul ei

Fiecare femeie are gusturi diferite care se schimbă odată cu vârsta, job-ul etc. Iar ca ea să fie purtată cu plăcere și să o vadă drept cadoul perfect, va trebui bineînțeles să se raporteze cerințelor sale vizuale și nu numai. Dacă și tu ești de sex feminin, evită să alegi o rochie care să se raporteze cerințelor tale, fără a lua în calcul ce își dorește ea cu adevărat.

Croiul să o avantajeze pe deplin

Croiul nu poate fi nici el ales la întâmplare. Unele femei preferă rochiile lejere, oversized, altele rochiile mulate. Alegerea perfectă este cea care o avantajează pe deplin, deci va fi necesar să-i cunoști bine gusturile, dar și mărimea. Un alt truc la care poți apela dacă e o persoană cu care te vezi frecvent e să măsori lungimea, bustul și talia rochiei. Astfel îți poți da seama în mare, cam ce tip de rochie trebuie să achiziționezi, mai ales că există rochii care diferă ca dimensiuni și prin raportarea la croi.

Materialele din care e confecționată rochia să fie potrivite sezonului

Bineînțeles, ca să se bucure pe deplin de rochia aleasă în acest sezon rece, va trebui inclusiv ca materialele din care e confecționată să fie adecvate cu temperaturile din zilele noastre. Nu o va ajuta deloc o rochie din dantelă, dar o alegere perfectă ar putea fi rochiile din lână, rochiile tricotate, rochiile din catifea sau cașmir, și toate rochiile din țesături mai dense și/sau călduroase pe care le poarte purta fără grija disconfortului termic.

Să fie adecvată ocaziei pentru care ea și-o dorește

Dacă ți-a spus că își dorește o rochie nouă, contextul poate fi la fel de important. Unde își dorește să o poarte? La o petrecere, la birou sau în viața de zi cu zi? Răspunsul la aceste întrebări te poate ajuta să te decizi mai ușor asupra modelului, căci rochiile de ocazie nu pot fi purtate oricând și oriunde, aspect valabil și viceversa.

Chiar dacă rochiile sclipitoare și decoltate sunt sexy și frumoase, iată că ele nu se potrivesc se fiecare dată, mai ales atunci când vine vorba de un cadou.

Să se regăsească la un cost avantajos și să fie ușor de procurat

Într-adevăr, femeile se simt apreciate atunci când primesc cadou lucruri scumpe. Totuși, când vorbim de rochii de zi cu zi, rochii care sunt o adevărată plăcere la atingere și se transformă în favoritele lor pentru sezonul rece, pot să-și dorească inclusiv să-și îmbogăţească garderoba cu cât mai multe modele similare sau culori. Întocmai de aceea poate fi important ca prețul de achiziție să nu fie exagerat de ridicat, iar când alegi o rochie pe gusturile sale garantat vei face un cadou minunat de care se va îndrăgosti.

Cu această ocazie îți recomandăm să arunci un ochi peste magazinul online JojoFashion cu care îți poți îmbogăți garderoba ca femeie cu cele mai frumoase rochii damă, dar pe care totodată le poți oferi cadou și femeilor din viața ta.