De exemplu, pentru ritualuri sau practici spirituale, aceste geme aveau un rol crucial. Multe erau considerate a fi pietre ce aparțin direct zeilor. Respectul față de ele era unul imens. Să nu uităm și de mormintele faraonilor unde au fost descoperite podoabe deosebite ce aveau încrustate asemenea pietre.
Sau de cele regăsite în unele pasaje ale Bibliei. Deci, ele au fost mereu apreciate pentru frumusețea lor naturală, dar și pentru proprietățile lor mistice. Aceste minunății însă au parcurs un drum lung. Sunt formate în milioane de ani în adâncurile pământului.
Au un traseu interesant până la utilizarea lor în bijuterii rafinate. Tot ce putem spune este că aceste pietre sunt pline de mister, de magie. Nimic nu poate egala frumusețea lor atemporală. De aceea, magazine precum e-crystals.com le oferă iubitorilor în cele mai diversificate forme sau culori.
Cum se formează aceste pietre semiprețioase
Așa cum spuneam mai sus, călătoria lor este una de milioane de ani. Aceste pietre semipretioase se formează prin procese geologice specifice, complexe care au loc în scoarța terestră. Totul se formează la adâncimi foarte mari. Acestea au ca punct de pornire cristalizarea magmei din scoarță.
Apoi se întâmplă ceea ce numim metamorfoza rocilor preexistente, urmată de precipitarea mineralelor din soluții apoase. De exemplu, trebuie să știm că ametistul se formează din magma care se răcește lent. Această va permite cristalelor să “crească” mari, bine definite.
Culoarea se spune că s-ar datora unor atomi de fier, care îi înlocuiesc pe cei de siliciu. Totuși, este o teorie cu multe semne de întrebare. Pe de altă parte, turmalina poate rezultă din activitatea hidrotermală. În acest sens apă fierbinte, bogată în minerale, pătrunde prin fisurile din roci. Această depozitează mineralele în cavități, formând cristale frumoase, ce au culori cât mai diverse.
Utilizarea pietrelor semiprețioase în bijuterii
Cu toții iubim cât se poate de mult podoabele. Acestea au adesea încrustate asemenea pietre semiprețioase. Ele sunt folosite în bijuterii datorită culorilor lor vibrante. Unde mai punem la socoteală că sunt și foarte rezistente. Aceste pietre pot fi tăiate sau șlefuite în diverse forme. Le putem regăsi cu fațete complicate sau sub formă de caboșoane netede la e-crystals.com. Ele sunt create astfel pentru a se potrivi diferitelor stiluri de bijuterii. De exemplu, turcoazul, cunoscut pentru nuanțele sale intense de albastru-verde, este adesea folosit în inele, brățări, coliere. Jadul, o piatră semiprețioasă de culoare verde, este popular în bijuteriile asiatice. Îl regăsim adesea sculptat în forme decorative. Aceste pietre nu doar că oferă o imagine deosebită bijuteriilor, dar și aduc o notă de individualitate. De fapt, fiecare piatră semiprețioasă este unică în felul său.
Proprietățile mistice ale acestor geme
Multe culturi din întreaga lume cred că pietrele semiprețioase posedă anumite calități. Se spune că multe dintre ele au proprietăți mistice, ce pot influența starea purtătorului. De exemplu, se crede că ametistul are proprietăți calmante. Ele poate ajuta la reducerea stresului, a anxietății, chiar și împotriva beției. Turcoazul este o piatră a protecției, despre care se spune că aduce noroc. Această protejează împotriva energiilor negative. Onixul negru, o piatră semiprețioasă cu o culoare profundă, este considerat a fi un simbol al forței. Cuarțul transparent este perfect pentru purificare, sporind puterea tuturor pietrelor semiprețioase. Aceste credințe sunt adesea înrădăcinate în tradiții vechi. Așa cum am menționat deja, există multe practici spirituale. La e-crystals.com sunt oferite toate pietrele semiprețioase pe care ți le dorești. Pentru orice utilitate, personală sau pentru casă, vei avea o gemă potrivită.
Tipuri populare de pietre semiprețioase
Printre cele mai căutate se numără ametistul, turcoazul, jadul, onixul negru. Ametistul, de fapt, este în topul preferințelor. Este piatra celor născuți în luna februarie. Cu nuanțele sale de la violet deschis la violet intens, este foarte apreciat pentru frumusețea să. Turcoazul, cu nuanțe superbe de albastru-verde, este adesea folosit în bijuterii sau obiecte decorative. Jadul, în special cel verde, este foarte valoros. Îl regăsim obsesiv în culturile asiatice, fiind piatră împăraților Chinei. Această piatră este considerată un simbol al norocului, al prosperității. Onixul negru, cu aspectul său elegant, este popular în bijuteriile de lux. Acesta este adesea asociat cu forța, cu protecția.
Cum ne ocupăm de îngrijirea acestor pietre
Pentru a le păstra frumusețea, este important să le acordăm atenție. Acestea ar trebui curățate regulat cu apă călduță. Avem apoi nevoie de o soluție blândă de săpun, evitând produsele chimice dure care ar putea deteriora suprafața pietrelor. De asemenea, este recomandat să păstrăm pietrele departe de sursele de căldură intensă dau de lumina directă a soarelui. Soarele poate cauza decolorarea sau fisurarea acestora. Bijuteriile cu pietre semiprețioase ar trebui depozitate separat pentru a evita zgârierea sau deteriorarea lor. Cu o îngrijire adecvată, aceste pietre își vor păstra frumusețea timp îndelungat.
Ce altceva trebuie să mai cunoști despre aceste nestemate
Este important să conștientizăm că extragerea pietrelor semiprețioase poate avea un impact semnificativ asupra mediului înconjurător. Mineritul necontrolat poate duce la defrișări, eroziunea solului, poluarea apei. Extracția trebuie făcută în mod responsabil, respectând standardele de mediu. Din fericire, există tot mai multe inițiative pentru mineritul etic. Magazinul e-crystals.com aduce clienților doar pietre ce au fost extrase respectând aceste standarde.
Pietrele semiprețioase sunt mai mult decât simple ornamente. Ele sunt comori naturale cu povești, dar și proprietăți unice. Indiferent de piatra aleasă, frumusețea acesteia va fi mereu apreciată.