Multe ființe nevertebrate se pot reproduce prin partenogeneză, adică divizarea spontană a ovulului, fără să fie nevoie de contribuția unui individ de sex masculin. În cazul oamenilor, acest fenomen este imposibil. Cu toate acestea, o mulțime de femei au născut copiii zdraveni și sănătoși, fără să știe că sunt însărcinate și, mai mult decât atât, susținând sus și tare că nu au avut relații sexuale.

Dincolo de povestea biblică a Mariei care l-a adus pe lume pe Iisus prin voința lui Dumnezeu, există multe alte cazuri de ”Marii” care au luat minciuna în brațe toată viața lor și au încercat să păcălească medicii că au rămas însărcinate fără să aibă raporturi intime.

 

Tinere mame virgine

Multe femei pot aduce pe lume copii rămânând virgine pentru tot restul vieții. Numai în Marea Britanie, în anul 2016, 25 de tinere au născut copii sănătoși prin FIV, fără să aibă raporturi sexuale și fără să își dorească acest lucru.

Toate aceste tinere aveau în jur de 20 de ani și au considerat că sunt capabile să aibă un copil și să fie mame cu normă întreagă, refuzând însă să aibă o relație conjugală. Unele dintre ele refuzau ideea de a avea un partener din diverse motive psihologice, iar altele au declarat că, pur și simplu, nu au întâlnit bărbatul potrivit și nu au mai dorit să aștepte pentru a avea proprii copii.

Călugărița din San Severino

O călugăriță ghinionistă, de 31 de ani, a dat naștere unui bebeluș în 2015, susținând că nu a avut raporturi sexuale. De doi ani trăia retrasă în mănăstirea San Severino și se presupune că nu se întâlnea cu niciun bărbat. Când a ajuns la spital, femeia a fost uimită să afle de ce avea dureri pelvine atât de puternice și de ce a leșinat la slujbă.

După naștere, preotul din localitate, încercând să aplaneze situația tensionată și curiozitatea jurnaliștilor, ar fi declarat: ”Cred că, într-adevăr, a spus adevărul că nici nu știa că este însărcinată!”. Într-adevăr, călugărița italiană se înscrie în rândul femeilor care au născut fără să știe că sunt însărcinate, dar în mod cert bebelușul a fost conceput pe căi lumești.

O altă călugăriță cu pretenții de sfântă

Medicii de azi nu mai pot fi păcăliți de așa pretinsele mirosonițe. Cu două, trei secole în urmă era mult mai ușor! Și au mai fost cazuri de călugurițe care au adus pe lume copii, susținând că sunt virgine.

Iată și cazul călugăriței Josephine Rosenthal, care a adus pe lume o fetiță în anul 1742. Aceasta trăia de mică într-o mănăstire retrasă din Bavaria. Când au apărut primele semne că este însărcinată, a fost imediat examinată și s-a notat că era virgină.

După 6 luni în care sarcina s-a dezvoltat normal, la cererea episcopului din regiune, Josephine a fost examinată dinnou și s-a spus încă o dată că este virgină. Episcopul se pare că era la vremea respectivă într-o dispoziție deosebit de generoasă și a declarat că bebelușul nu putea fi decât o concepție imaculată, așa cum a fost pruncul Maicii Domnului.

Josephine a născut o fetiță, fiind sprijinită și ocrotită de biserică, dar a murit la scurt timp după naștere. Povestea ei tragică i-a adus un strop de faimă micuței pe care călugărițele au botezat-o Maria. Fiica Josephinei a fost crescută de biserică și a căpătat un fel de aură de copil sfânt. Ba chiar și-a întemeiat mai târziu propriul ei ordin călugăresc, dar a murit la 33 de ani. Moaștele sale atrag și acum curioșii, iar unii credincioși o consideră o adevărată sfântă.

 Un caz mai deosebit!

Virgina din India și bebelușul ei excepțional

Tehnica medicală a avansat atât de mult, încât o femeie poate concepe copii in vitro fără să mai aibă raporturi sexuale, dar de spermă tot avem nevoie. Din fericire, multe cupluri care se confruntă cu infertilitatea pot deveni părinți fericiți. Mai rare cazurile în care femeia chiar nu poate face dragoste sub nicio formă cu partenerul ei și are nevoie de intervenția medicilor pentru a concepe un copil.

Dar astfel de cazuri există, așa cum este povestea tinerei din India Revati Borawekar. Ea suferă de o condiție fiziologică rară care împiedică vaginul să permită penetrarea. Revati și soțul ei au apelat, însă la ajutorul medicilor și au conceput un bebeluș pe cale artificială. După nașterea naturală, Revati declara jurnaliștilor curioși că spera ca viața ei sexuală să devină una normală. Și noi sperăm că dorința ei s-a împlinit.

sursa foto: 123rf.com/ www.merrylinnmuseum.com