La un asemenea palmares și cu asemenea reușite formidabile nu e de mirare că averea sportivei din Constanța se ridică, conform datelor furnizate de WTA la 38,962,075 dolari, cu 1,011,834 dolari câștigați doar în 2022, până acum. Dar din cauza impozitării uriașe din România, sumele finale s-au înjumătățit, așa că averea sa nu este chiar atât de mare.

Sportiva a fost și este în continuare favorită în multe ponturi bune la pariuri ale tipsterilor români reușind să aduca și câștiguri bănești celor mai inspirați fani ai săi care au pariat pe victoriile sale de-alungul timpului.

Cu cine împarte câștigurile Simona Halep?

Tot ce căștigă Simona Halep per meci va merge mai departe și la echipa sa, antrenor, așa că banii nu mai par așa de mulți dacă ne gândim la toate cheltuielile sale. Și cu toate astea averea Simonei este undeva la 47 de milioane de euro, bani din turnee bifate, din contracte de imagine sau publicitate, din afacerile pe care le deține. Este oricum o sportivă din tenis care e plătită bine și câștigă pe măsura performanțelor sale.

Principalele sale investistii cu toți banii câștigați din tenis au fost în imobiliare și în turism, în proiecte imobiliare îndrăznețe și în afaceri în diverse zone ale țării în turism.

Chiar dacă toate sumele par impresionante, pentru a se menține în formă și pentru a continua seria performanțelor care ne-a făcut mândri că suntem români, Simona are investiții importante în carieră. Pe lângă costurile necesare pentru echipă, sportiva trebuie să investească constant și în fizicul ei (alimentație sănătoasă, mișcare, masaj, etc.), dar și în echipamente sportive.

Veniturile, direct proporționale cu performanțele sportive

Simona Halep va continua să câștige foarte bine din tenis pe măsură ce performanțele sale vor fi mai bune și va ajunge să câștige și alte turnee, alte finale importante din cariera sa viitoare. Totul depinde de antrenorul său, de echipa sa și de ceea ce se va întâmplă pe teren la fiecare meci în parte. Sumele afișate de WTA se actualizează permanent, așa că oricine dorește să vadă câștigurile din tenis ale Simonei Halep o poate face. Totul e transparent, sumele sunt unele reale și reflectă toate performanțele sale în meciuri jucate și în toată cariera.

Simona Halep va rămâne cea mai bună jucătoare de tenis din România și cea mai bine plătită în funcție de performanțele sale, cu o serie de câștiguri viitoare care vor fi din ce în ce mai mari, în funcție și de turneele la care va alege să participe.