Însă, poate cel mai relevant aspect care ar putea să te convingă de utilitatea unei pergole retractabile este acela că te vei putea bucura de timpul petrecut în aer liber pe terasa casei tale oricând dorești, fără să fii condiționat de capriciile schimbătoare ale vremii.

Instalarea unui sistem pergola retractabila pe terasă schimbă complet estetica întregii tale locuințe, însă te vei convinge doar în momentul în care optezi pentru o astfel de structura cu acoperiș retractabil. Dacă ești curios să afli câteva dintre cele mai importante lucruri despre pergolele retractabile te invităm să rămâi alături de noi până la finalul articolului.

Te vom ajuta să înțelegi punctual care sunt caracteristicile estetice și funcționale ale unei pergole retractabile terase, cum diferă pergola retractabilă de varianta standard și de ce un astfel de sistem pergola retractabila oferă rezistenta sporită un timp îndelungat. Să începem!

Ce este o pergola din aluminiu?

O pergolă din aluminiu propune un tip de acoperire care îmbracă inedit exteriorul locuinței tale și care și poate fi folosită pentru a crea o zonă intimă de luat masa în aer liber sau pentru a defini împrejurimile grădinii și a adăuga un caracter estetic terasei tale.

Acest tip specific de structura exterioară include două părți principale – stâlpi de susținere și o grilă de acoperiș din copertine realizate din materiale rezistente la condiții meteorologice extreme. Grila de acoperiș în sine poate fi lăsată deschisă sau închisă, în funcție de preferințele proprietarului. Unele pergole sunt, de asemenea, proiectate pentru a fi atașate casei, dar cele mai multe variante de pergole sunt construcții independente care pot fi montate oriunde.

Pergola standard sau pergola retractabila?

Pergolele au devenit rapid una dintre cele mai populare structuri de exterior pentru aplicații rezidențiale, cât și comerciale. Sistemele de pergole din aluminiu pot ajuta la definirea teraselor, oferă umbră și pot fi montate oriunde. Totuși, când discutăm despre pergole, este important să facem o clasificare a acestora în pergola standard și sistem pergola retractabila.

Sistemul standard de pergola propune o structura exterioara clasică pentru gradina cu stâlpi care susțin o grilă de acoperiș din grinzi sau șipci. De regulă, acest tip de construcție este folosit pentru umbrirea teraselor, însă dacă nu este montat independent pe terasa casei tale poate fi atașat și construcției.

Pergolele retractabile, pe de altă parte, sunt ideale pentru a contura un spațiu exterior complet automatizat, cu un acoperiș retractabil acționat prin telecomandă (chiar și de la o distanță considerabilă!) și confort sporit, grație materialelor rezistente care oferă o protectie superioară gamei standard.

Pergole retractabile terase — caracteristici estetice și funcționale

Alegerea unei pergole retractabile pentru acoperirea terasei reprezintă pe de-o parte un avantaj din punctul de vedere al esteticii pe care o vei oferi locuinței tale la exterior, însă și din punctul de vedere al beneficiilor funcționale pe care doar un sistem pergola retractabila ți le va putea garanta.

Specialiștii în tâmplărie PVC de la Tende.ro propun construcții din aluminiu cu design elegant și o structură robustă, care fac din pergolele retractabile o modalitate ideală de a crea un spațiu de locuit funcțional și atractiv în aer liber.

Din punctul de vedere al funcționalității un sistem pergola retractabila marca Tende.ro este conceput pentru a acoperi o suprafață de impresionantă de 96 m² fără a fi nevoie de stâlpi de susținere intermediari. Profilele culisante ale pergolei sunt realizate dintr-un aluminiu PVC durabil au dimensiunea de 150×70 mm și se pot extinde până la 8 metri într-un singur modul.

Un sistem pergola retractabila Tende.ro propune materiale de înaltă calitate concepute să reziste la sarcini mari de presiune. Detaliile de montaj ale pergolelor retractabile pe bază de țesături și șine asigură o acoperire securizata împotriva ploii și previn scurgerile în proporție de 100%.

Cu ajutorul fitilelor și a graniturilor folosite, acoperisul retractabil este rezistent la vânt puternic, ploaie și zăpadă de până la 30 cm grosime. Mai bine spus, materialele folosite în montaj împiedică pătrunderea apei și a aerului în retractabilă a acoperișului atunci când condițiile meteorologice sunt nefavorabile.

Merită investiția într-un sistem pergola retractabila?

Răspunsul este un categoric: DA! În special atunci când costul este influențat de calitatea materialelor folosite. Chiar dacă proiectarea și montajul unei pergole retractabile ar putea părea o investiție costisitoare la o primă vedere, în momentul în care reușești să vezi beneficiile pe termen lung, dincolo de costurile implicate la început, vei sesiza că suma implicată va fi amortizată o dată cu utilizarea spațiului tău exterior indiferent de anotimp și de condițiile meteo.

Cu ajutorul unui acoperiș retractabil nu doar că acoperi terasa, dar este și suficient de durabil încât să țină la distanță schimbările bruște de temperatură și scurgerile de apă, grație construcției sale robuste. Mai presus de beneficiile funcționale și acționările automate ale lamelelor acoperișului retractabil prin telecomandă, un sistem pergola retractabila proiectat de specialiștii Tende.ro poate fi personalizat după bunul plac al fiecărui proprietar de locuință.

Poți opta așadar, pentru opțiuni care să transforme exteriorul locuinței tale și al pergolei cu acoperis retractabil la 180 de grade prin închiderea terasei cu sticla securizata și adăugarea unui plus de efect cu iluminare LED care să contureze o atmosferă caldă și primitoare.

Ai nevoie de o structură rezistentă pentru umbrirea terasei? Alege Tende.ro!

Echipa de specialiști în tâmplărie de la Tende.ro vine în întâmpinarea nevoilor tale cu soluții eficiente proiectare și montaj pentru reamenajarea terasei tale. De aceea, pun la dispoziție o gamă variată de pergole retractabile aluminiu cu acționare electrică, ce pot fi adaptate cerințelor tale specifice de design și amenajare.

Pergolele retractabile din aluminiu nu sunt doar robuste și ușor de adaptat oricărei cerințe de design și spațiu, dar asigură și o rezistență ridicată mulțumită materialelor de înaltă calitate folosite. Intră în contact cu Tende.ro și descoperă modalități simple și eficiente de umbrire și adăpost suplimentar pentru o terasă perfect amenajată.