Tocmai de aceea, în ghidul de mai jos îți oferim mai multe informații despre o metodă de contracepție modernă și despre avantajele folosirii acesteia, mai exact: contracepția locală cu ovule contraceptive.

În căutarea unor metode contraceptive eficiente, sigure și care nu afectează echilibrul hormonal, ovulele contraceptive Contracept-M sunt o opțiune din ce în ce mai populară. Aceste produse reprezintă o alegere modernă pentru femei, oferindu-le mai mult control și posibilitatea de a-și planifica viața sexuală și familia în mod responsabil. Contracepția locală fără hormoni este o metodă confortabilă, care îți permite să eviți o sarcină nedorită, fără să te bazezi pe partener. 

Dacă ai auzit de ovulele Contracept-M, ai citit diverse păreri, îți dorești să le folosești și vrei să știi cât de sigure sunt, ne-am gândit să-ți venim în ajutor cu toate informațiile de care ai nevoie.

Cine poate folosi ovulele Contracept-M?

Contracepția locală cu ovulele Contracept-M este o metodă potrivită pentru femeile cu un stil de viață dinamic, de la cele mai tinere și până la cele aflate în perioada de premenopauză, care se află într-o relație sigură și sunt active din punct de vedere sexual.

Ovulele contraceptive sunt o alegere potrivită și dacă nu ai o viață sexuală regulată, nu vrei să folosești o metodă care presupune administrarea zilnică a unei pilule cu hormoni și ai nevoie de o soluție ușor de folosit în momentele neprevăzute. Contracepția locală se folosește punctual, înainte de fiecare contact sexual.

Totodată, ovulele Contracept-M se pot folosi și după ce ai născut, în timpul alăptării sau atunci când există o contraindicaţie temporară sau definitivă pentru contracepţia orală sau cu dispozitiv intrauterin (DIU).

Ovulele contraceptive cu acțiune locală Contracept-M sunt o opțiune bună și ca primă metodă de contracepție pentru femeile care își încep viața sexuală. Sunt ușor de utilizat, non-hormonale și nu necesită o vizită la medic pentru a fi prescrise.

Contracept-M se poate folosi și dacă ești în căutarea unei forme suplimentare de contracepție în asociere cu metodele folosite de obicei, pentru a-ți îmbunătăți protecția împotriva unei sarcini nedorite. 

Cât de sigure sunt ovulele contraceptive?

Dacă ai auzit sau ai citit tot felul de păreri sau mituri despre eficacitatea contracepției locale, află că ovulele contraceptive se numără printre cele mai eficiente metode de contracepție atunci când sunt utilizate conform instrucțiunilor.

Atunci când sunt utilizate corect, ovulele contraceptive pot fi foarte eficiente în prevenirea sarcinii. Eficacitatea Contracept-M este de 94%, conform indicelui PEARL (ce contorizează numărul de eșecuri la 100 de cazuri). Este important totuși să citeşti cu atenţie instrucţiunile din prospect şi să le respecţi ȋntocmai.

Trebuie menționat totodată că ovulele Contracept-M nu te protejează și de infecțiile cu transmitere sexuală, iar pentru acestea ai nevoie de măsuri suplimentare. 

Cum se folosesc ovulele Contracept-M?

Contracept-M sunt ovule ușor de introdus în vagin datorită formei anatomice, se dizolvă ușor și nu conțin hormoni, ci doar o substanță care inactivează spermatozoizii. Ovulul se introduce profund în vagin cu 5-10 minute înainte de raportul sexual, iar durata de protecție este de 4 ore sau un singur contact sexual. La finalul acestuia, toaleta intimă se va face exclusiv cu apă pentru că săpunul, chiar și în cantități mici, distruge substanța spermicidă.

În cazul în care te întrebi dacă există anumite poziții sexuale pe care trebuie să le eviți atunci când folosești Contracept-M răspunsul este nu. Produsul ar trebui să fie la fel de eficient indiferent de poziția adoptată în timpul contactului sexual. Indiferent de unghiul de penetrare sau de gravitație, produsul își păstrează capacitatea de a acoperi colul uterin și de a crea un mediu nefavorabil pentru spermatozoizi.

Când nu este indicat să folosești ovulele Contracept-M?

Contracept-M nu este indicat dacă folosești medicamente administrate intravaginal, orice tratament local cu administrare vaginală poate inactiva contraceptivul local. Nu folosi ovulul contraceptiv dacă ai hipersensibilitate la clorura de benzalconiu sau la oricare dintre celelalte substanțe ce intră în componența lui, sau dacă ai leziuni vaginale. De asemenea, nu folosi ovulele contraceptive dacă ai făcut o irigație vaginală cu săpun. Acest spermicid este distrus de săpunuri.

Contracept-M oferă o modalitate flexibilă de contracepție și este una dintre cele mai prietenoase și simple metode contraceptive pentru că nu dereglează în nici un fel organismul, nu conține hormoni, are puține efecte adverse care apar extrem de rar, iar în cazurile în care se manifestă totuși, sunt doar locale. Această metodă contraceptivă poate fi folosită de oricine, indiferent de stilul de viață.