Dezvoltarea personală este un proces ce se întâmplă pe tot parcursul vieții, fie că îți dorești sau nu, fie că îi dai atenție sau nu. Avantajul transformării acestui proces într-unul conștient, îți oferă posibilitatea de a-l direcționa și de a obținere beneficii maxime într-un timp scurt. Informațiile despre dezvoltare personală, prezentate în cărți online sau pe hârtie, te ajută să găsești cele mai eficiente instrumente.

Pentru că viața se derulează pe etape și fiecare are particularitățile ei, vei găsi aici câteva dintre cele mai bune titluri la care poți apela, dacă ești interesat să trăiești o viață prosperă.

Cărți online Emag

Cărți pentru adolescenți

În adolescență, cel mai important proces este cel de autocunoaștere, care implică aspecte legate de structura personalității, relații, orientare profesională. „Războiul ” interior se manifestă deseori și în afară și adolescenții au nevoie de repere și ghidaj, pentru a se lămuri cine sunt, ce doresc și cum vor să își trăiască viața.

Cele cinci limbaje ale iubirii pentru adolescenți, de Gary Chapman, unul dintre cei mai cunoscuți consilieri din lume pe probleme de familie, este una dintre cărțile de referință ce te poate ajuta în procesul de autocunoaștere, dacă ești în această etapă de viață, sau, ca părinte, te poate ajuta să-ți înțelegi copilul și să îl susții în demersul de dezvoltare. Sunt prezentate caracteristicile vârstei de adolescent și cele cinci forme de manifestare a iubirii, în perspectiva vieții de adolescent. Cartea e scrisă pe înțelesul tuturor și autorul îți oferă o descriere obiectivă a structurii psihologice a adolescenței și instrumente de lucru pentru a obține rezultate concrete.

Tată bogat, tată sărac, de Robert T. Kiyosaki, un alt autor celebru, este catalogată ca o carte de educație financiară, utilă pe tot parcursul vieții dar și în perioada adolescenței, pentru că aduce în atenție o perspectivă profesională diferită de cea prezentată de părinți și pune la dispoziție tehnici utile de disciplinare, cu beneficii pe termen lung.

WOW! Noul ghid ca să trăiești acum o viață abundentă și împlinită, de Florin Păsat, oferă adolescenților instrumente adaptate situației din România, create de autor pe baza experienței de viață și a întâlnirilor cu diverși traineri de renume internațional. Simplă și de efect, este o carte potrivită oricărei persoane interesate de dezvoltare personală, mai ales dacă este la început de drum.

Cărți pentru adulți

Viața de adult este o perioadă plină, ce începe cu tinerețea, se continuă cu etapa de familie și se încheie în ipostaza de senior. Prioritățile se schimbă de la o etapă la alta și interesele sunt legate de: relatii și profesie, în partea de tinerețe, relații, carieră și finanțe și roluri parentale, în perioada de adult familist, și existență sau sensul vieții în perioada de senior.
Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus, scrisă de John Gray este considerat un manual al relațiilor. Cu accent pe cunoșterea în special a deosebirilor dintre cele două sexe, autorul te ajută să înțelegi cum funcționează relațiile și cum poți comunica și spulbera neînțelegerile din cuplu. Este un ghid practic ce îți va schimba categoric viața, dacă îl vei folosi.

Putere nemărginită, de Anthony Robbins, este un best seller motivațional, necesar pentru un adult ce dorește să performeze în viață în toate aspectele, dar mai ales din punct de vedere profesional. Este o carte de căpătâi în ceea ce privește latura motivațională a dezvoltării personale și te poți bucura de multe alte titluri puse la dispoziție de celebrul speaker. Ca o rețetă de succes, acest ghid are atât metode practice, cât și profunzimea înțelegerii mecanismelor psihologice.

Personalitate Alfa, de Pera Novacovici, este o altă lucrare ce adaptează teoria dezvoltării personale la contextul românesc. Simplă și complexă în același timp, abordând toate laturile vieții, este o poveste de viață ce te captivează și motivează să vrei și să îți descoperi și tu scopul și misiunea în viață.

Tu ești ceea ce gândești, autor Wayne W.Dyer, prezintă o perspectivă proaspătă și fascinantă a modului în care îți poți trăi viața. O carte fundamentală, ce restructurează felul în care trăiești realitatea, profundă și eficientă.

Copiii sunt din rai, de același John Gray, pune la dispoziția părinților o metodă de educație pozitivă pentru a crește copii îndrăzneți și cooperanți. O carte pe care fiecare părinte trebuie să o cunoască, este garantul înțelegerii lumii copilăriei și te ajută cu tehnici simple și eficiente.
Conversații cu Dumnezeu, de Neale Donald Walsch, reprezintă piatra de temelie a căutărilor existențiale din perioada de vârstnic. Provocatoare și revelatoare, ideile autorul conduc la reflecție și conștientizare.

Puterea prezentului, de Eckhart Tolle, îți poartă pașii pe calea eliberării de suferință și pe cea a dobândirii păcii interioare. Unul dintre cei mai originali maeștri spirituali ai zilelor noastre, nu mai nevoie de nici o prezentare pentru a te bucura de învățăturile lui.