Ce trusouri se pot achiziționa pentru cei mici?

Dacă urmează să nășești un băiețel, există o mulțime de tematici din care poți alege, iar cele mai populare sunt Micul Prinț, Marinarul și Costumasul tradițional. De asemenea, foarte frumoase sunt costumașele de botez în carouri, cu diferite culori.

În ceea ce privește fetițele, gama de rochite botez este una impresionantă. Am stat de vorba cu reprezentanții Annebebe, unul din cele mai mari magazine cu accesorii de botez și am aflat ce va fi la modă în materie de botez în 2023. Cele mai proaspete și căutate tematici pentru fetițe sunt Micuța Prințesă, Fluturașul, Costumasul popular, Puritatea. Cum este firesc, nașii se uită la rochițe albe și roz sau roșu. Atunci când ne referim la tematică, avem în vedere unitatea accesoriilor de botez: trusou, lumânare, cufăr, hăinuțe de botez. Ce poate fi mai frumos decât că toate acestea să se potrivească între ele și să aibă un element comun?

Se spune că un produs, fie că este articol vestimentar, fie accesoriu, cât timp este ales de nași, sigur va fi perfect pentru bebe și i se va potrivi de minune. Faptul că în această perioada din viață lor, cei mici sunt foarte sensibili, părinții spirituali ajung să fie foarte exigenți în privința achizițiilor pe care le fac, dorindu-și că acestea să îl pună cât mai mult în valoare pe cel mic, să-i ofere confort, protecție și siguranță.

Indiferent de tematică aleasă, nu va fi greu să găsești în 2023 trusouri de botez la diferite prețuri, pentru bugete variate. Sigur că cele mai scumpe se vor remarcă prin finețe și spectaculozitate, dar cu puțină atenție și un pic de research, poți găsi lucruri frumoase și la prețuri accesibile.

Cadourile celui mic

De obicei, la începerea petrecerii de botez nașii oferă părinților copilului pe care l-au botezat darul lor în bani și cadoul pentru bebe. De cele mai multe ori, nașii aleg să ia legătura cu părinții și să ii întrebe de nevoile pe care le au, pe urmă întocmesc o lista și rămâne la latitudinea lor să aleagă un cadou potrivit pentru finuț sau finuță. Pe lângă hăinuțe, unii aleg să achiziționeze mobila bebelusi pentru viitoarea camera a celui mic.

Anul 2023 vine cu tendințe noi și simple. Dacă înainte se căutau produse cât mai extravagante, în 2023 se promovează o tematică mai naturală și culori mai calde. În continuare se pune mare accent pe tematică populară, cu elemente tradiționale, dar și pe costumașele de prinț și prințesă sau hăinuțe alb complet care simbolizează puritatea și inocența.

Concluzie – tematici botez în 2023

Ce înseamnă de fapt tematică unui botez? Ei bine, din momentul în care ai aflat că vei fi nas sau nasa și ai aflat dacă copilul pe care îl vei creștină va fi băiat sau fată, poți începe să trasezi o lista cu tot ceea ce va trebuie să cumperi pentru eveniment. Că să te încadrezi într-o tematică, ar trebui să ai în vedere un element comun care să se regăsească în toate accesoriile cumpărate pentru botez.

Iată un exemplu: dacă alegi sau stabilești cu părinții copilului să mergeți pe o tematică tradițională, poți cumpără un trusou cu design tradițional. Sticluța de mir, crasma sau pânză în care-l vei ține pe bebe imediat ce este scos din cristelnița vor fi toate marcate de un șnur tradițional. Lumânarea va fi și ea cu același design tradițional. Poți să mergi mai departe și să alegi hăinuțele și cufărul cu aceeași tematică tradițională. Desigur, este important să te consulți cu părinții copilului pentru stabilirea tematicii de botez.

După cum subliniază și cei de la Annebebe, cele mai în vogă tematici pentru botez în 2023 vor rămâne cele populare, Micul Prinț/ Mică Prințesă, Marinar, Fluturaș, Flori, Angel (Îngeraș/ Puritate), Little Gentleman, Costumașe în carouri, Unicorn, Ursuleț. Desigur, toate aceste se pot personaliza la cerere.