Totodată, contrar opiniei generale, un asemenea azil oferă mult mai multe beneficii rezidenților săi decât se crede – grija zilnică, de exemplu, fiind doar unul dintre ele. Iată care sunt cateva alte beneficii de care cei dragi ție se pot bucura într-un astfel de azil! 

Servicii medicale și de sănătate

Mulți oameni nu știu faptul că un azil de bătrâni are propria ambulanță, propria echipa de asistenți medicali, dar și medici în incinta azilului. Astfel, fiecare vârstnic rezident al unui azil de renume din țară este în permanență în siguranță.

Dată fiind posibilitatea stării de sănătate precară a unor vârstnici, o astfel de locație nici nu ar trebui să funcționeze fără prezența unui echipaj medical competent și mereu pregătit să ofere asistență necesară.

Mese la ore prestabilite – un program consistent

Atunci când ai grijă de părinții sau bunicii tăi, rar poți să le oferi acestora masa la aceeași ora, din diferite motive. Totuși, programul de masă consistent este destul de important pentru seniori și pentru starea de sănătate a acestora.

Astfel, un azil de bătrâni le poate oferi vârstnicilor consistență când vine vorba de lucrurile care trebuie neapărat făcute – îngrijire personală, mese și așa mai departe. 

Interacțiune socială la un nivel ridicat

Există și centre care sunt mai mult decât un simplu azil, precum Vitalitas. Acesta este un centru de longevitate activă care are drept scop principal crearea unei comunități de varstnici. De ce? Pentru ca un azil de batrani tradițional dorește doar să aibă grija de rezidenți, în special din punct de vedere medical. Interacțiunea nu se află printre scopurile principale ale acestuia.

Vitalitas și centrele similare, pe de altă parte, încurajează interacțiunea socială și chiar pune la dispoziție rezidenților diferite metode prin care aceasta poate fi realizată – jocuri de societate, activități în natură, grădinărit, plimbări și așa mai departe. 

azil de batrani

Siguranță în permanență

Fiecare rezident al unui astfel de azil este monitorizat în permanență. Desigur, intimitatea nu îi este invadată. Totuși, există sisteme de alarmă și detecție prin care echipa unui centru se poate asigura că totul este în regulă în camerele rezidenților, mai ales pe timp de noapte, atunci când majoritatea accidentelor pot avea loc.

Mai mult decât atât, din moment ce astfel de centre necesită un număr ridicat de angajați, poți fi sigur că va exista o persoană care sa fie în permanență cu ochii pe cei dragi ție.

Servicii de menaj și curățenie

Probabil știi foarte bine că vârstnicii doresc să facă destul de multe lucruri – dar pe care aceștia nu le pot face. Unul dintre ele este curățenia – chiar dacă forța necesară unei sesiuni de curățenie nu există, dorința este acolo.

Aici intervine un azil de bătrâni și echipa acestuia. Curățenia în camerele rezidenților, dar și în zonele comune, bucătărie, cantină și așa mai departe, va fi asigurată de profesionisti. Acest lucru garantează un mediu curat, dar mai ales un mediu placut pentru rezidenți.

Programează acum o vizită la centrul Vitalitas!

Vitalitas este mai mult decat un simplu azil sau cămin de bătrâni. Acesta este un centru modern, la standarde europene și construit de la zero, tocmai pentru a oferi rezidenților săi cele mai bune condiții. Pe lângă toate cele menționate până acum, centrul Vitalitas pune la dispoziția vârstnicilor și 20.000 metri pătrați de spațiu verde, pădure și un lac artificial pentru relaxare. Programează acum o vizită sau înscrie-te pe lista de așteptare a lansării ce va avea loc în acest an!