Monitorizarea activității fizice

Echipate cu funcții interesante, care îmbunătățesc stilul de viață, ceasurile inteligente sunt un partener de nădejde în antrenamentele de fitness. Aceste produse tehnologice deosebite te ajută să-ți menții obiectivele de fitness prin urmărirea automată a antrenamentului și recunoașterea mai multor activități fizice populare. De exemplu, unele modele de smartwatch-uri de la Samsung pot urmări peste 90 de exerciții, de la antrenamente intense de tip HIIT până la fluxuri relaxante de yoga.

Un ceas inteligent îți măsoară pașii făcuți în fiecare zi, te ajută să monitorizezi distanțele parcurse, caloriile arse, dar și ritmul cardiac. Practic, cu ajutorul smartwatch-ului poți avea un jurnal exact al progresului din cadrul programelor de exerciții fizice.

Măsurarea pulsului și a calității somnului

Există ceasuri inteligente care integrează funcții avansate de măsurarea a pulsului, prin intermediul unor senzori optici. Mai mult, utilizatorul poate seta diferite alerte pentru momentele în care se depășesc anumite valori. Pulsul poate fi măsurat în permanență, chiar și pe timpul nopții, sau doar la intervale regulate.

Smartwatch-urile oferă și monitoare pentru somn pentru măsurarea calității și cantității orelor de odihnă. Acestea pot detecta momentul când utilizatorul adoarme sau clipele când a fost treaz, toate datele fiind disponibile în aplicație. Informațiile sunt extrem de utile pentru cei care își doresc un somn mai bun.

Accesarea notificărilor telefonului

Una dintre cele mai importante caracteristici ale ceasurilor inteligente este aceea că permite accesarea notificărilor. Fie că ești la volan, într-o întâlnire, faci sport sau te afli în bucătărie, iar telefonul a rămas în altă cameră, poți să vezi foarte ușor apelurile, mesajele SMS, e-mailurile, notificările de pe rețelele sociale, WhatsApp sau Messenger. Anumite modele de ceasuri inteligente oferă posibilitatea de a răspunde la apeluri sau mesaje direct de pe dispozitiv. Indiferent de activitățile pe care le desfășori, vei fi întotdeauna la curent cu tot ceea ce este nou pe telefonul tău.

Afișarea mai multor informații utile

Trebuie să știi că un ceas inteligent arată mai mult decât data și ora exactă. Dispozitivul permite setarea unei alarme, folosirea cronometrului și a temporizatorului pentru măsurarea anumitor activități, afișarea informațiilor despre starea vremii sau a ultimelor notificări. Unele modele monitorizează tensiunea arterială și EKG ori pot funcționa și ca o agendă care te ajută să nu uiți absolut nimic.

Redarea muzicii

Ai posibilitatea de a reda muzică prin intermediul unui smartwatch fie prin conectarea acestuia la un telefon mobil, fie prin WiFi. Ceasurile inteligente moderne sunt ideale pentru persoanele care își doresc să asculte melodiile preferate indiferent de locul în care se află.

Găsirea smartphone-ului și a cheilor

Dacă ți se întâmplă să uiți unde ți-ai pus telefonul, smartwatch-ul îți va fi de folos ca să-l localizezi în doar câteva secunde. Ceasul inteligent are o funcție prin care poate identifica dispozitivul mobil rapid, astfel că, după inițierea sa, smartphone-ul va începe să sune la volum maxim. În plus, dacă atașezi un localizator și la chei, cu ajutorul unei aplicații instalate pe smartwatch poți beneficia de aceleași avantaje și să le găsești oricând ai nevoie.

În cazul în care până acum nu ai folosit un smartwatch, poate că este momentul potrivit să încerci un asemenea gadget. Este un produs la modă, cu o mulțime de funcții interesante și, în plus, un accesoriu fashion ce adaugă purtătorului o notă de clasă și rafinament.