Care sunt avantajele de a împrumuta bani de la un prieten sau familie?

Rata mai mică a dobânzii

Dacă banca nu are încredere că vă veți putea rambursa împrumutul tradițional, va percepe dobânzi mai mari pentru a compensa riscul. Aceasta înseamnă că persoanele cu istoric de credit slab sau limitat pot împrumuta de la bancă doar la dobânzi exorbitante. Un membru al familiei care te cunoaște și are încredere în tine, în schimb, va fi dispus să-ți ofere același credit la o dobândă mult mai mică și la condiții mult mai favorabile. Și totuși nu abuzați de bunătatea celor dragi. Alegeți o rată a dobânzii care este accesibilă pentru dvs., dar care îi oferă totuși prietenului dvs. un stimulent să vă împrumute banii.

Beneficii pentru creditorul însuși

Desigur, debitorii nu sunt singurii care pot beneficia de un acord de împrumut privat. Un creditor priceput poate câștiga adesea bani investind în afacerea dvs., cu condiția să înțeleagă potențialele beneficii și riscuri ale investiției. Alături de satisfacția de a ajuta un prieten sau un anumit membru al familiei, investitorii se pot bucura de a face parte din procesul de formare a afacerii, în timp ce obțin profituri similare cu cele oferite de alte vehicule și instituții de investiții.

Puteți comunica cu creditorul într-un mod simplu

Uneori, evenimentele neașteptate pot face dificilă efectuarea plăților lunare. Cu un împrumut bancar tradițional, veți fi taxat suplimentar de fiecare dată când nu efectuați plata lunară la timp și poate fi o problemă să renegociați termenii de plată.

Care sunt dezavantajele împrumutului de bani de la un prieten sau familie?

Incomod pe ambele părți

Pentru început, pentru mulți oameni cu probleme financiare poate fi foarte incomod și jenant să recunoască acest lucru familiei și prietenilor. Mai ales în fața celor care au mai multe mijloace financiare și, prin urmare, sunt capabili să-i ajute.

Lipsa documentației

De multe ori, când prietenul tău îți împrumută bani, nu te obosești să-i documentezi în scris în diverse contracte. Acest lucru face foarte ușor să apară o comunicare greșită cu privire la termenii conveniți verbal.

Deteriorarea relațiilor personale

Desigur, acceptarea de împrumuturi de la rude nu este doar problematică din punct de vedere juridic. Un alt dezavantaj pentru a fi obligat financiar față de familie și prieteni este că este întotdeauna posibil ca subiectul obiceiurilor tale de cheltuieli să apară. Pentru a te asigura că nu ajungi într-o astfel de situație, clarifică de la bun început termenii de rambursare a creditului.

Sursă:  toate-credite.com