Care e diferența dintre protecțiile pentru pat și apărătorile pentru pătuț?

Deși obiectivul ambelor este același – protecția copilului în timpul somnului – între cele două există diferențe.

Protecții pentru pat – se montează cu ajutorul unor cadre metalice în forma literei L. Partea mai scurtă se introduce sub saltea, iar cealaltă parte împiedică deplasarea pernei în afara patului. În funcție de tipul de fixare al acesteia în cadrul patului, se poate opta sau nu pentru fixare în șuruburi a cadrului metalic.

Apărători pentru pătuț – sunt destinate utilizării în interiorul pătuțului și au rolul de a evita lovirea celui mic de pereții pătuțului, în timpul mișcărilor necontrolate sau ezitante. Sistemul de prindere al apărătorilor pentru pătuț este realizat din șireturi din bumbac, dispuse în 4 straturi de bumbac, în multe puncte, astfel încât prinderea să fie sigură și facilă. 

Cum alegi cele mai bune protectii pat?

Gama variată de protecții pentru pat poate face dificil procesul achiziționării unui astfel de sistem de ocrotire a micuțului tău. Însă venim în ajutorul tău și îți prezentăm câteva criterii de care trebuie să ții neapărat cont atunci când faci alegerea:

1. Materialul – să fie de calitate, moale și antialergenic;

2. Modul de fixare de pat – trebuie să alegi protecții de pat care să se fixeze cât mai bine, pentru a nu forma goluri între ele, saltea și cadrul patului. Astfel de spații ar putea fi periculoase pentru copil, care poate aluneca în ele și rămâne blocat;

Totodată, modul de fixare este esențial și pentru gradul de protecție oferit. O barieră care se mișcă mult sau care se desprinde este un pericol pentru cel mic;

3. Pentru ce dimensiune de saltea este potrivită – un alt aspect de care trebuie să ții cont este grosimea saltelei. În general, fiecare model este potrivit pentru saltele cu anumite limite de grosime.

Niște sisteme de protecție folosite neadecvat, pe saltele prea groase sau prea subțiri, se pot răsturna sau pot forma spații goale în care copilul se poate prinde și accidenta sau sufoca. Așadar, este un aspect extrem de important de care trebuie să ții cont atunci când le alegi.

Magazinul online Buy4baby.ro are o gamă variată de astfel de produse pentru siguranța bebelușilor și a copiilor, în timpul somnului. Acestea asigură un somn liniștit pentru cel mic și unul fără griji pentru părinți. A proteja copilul în timpul somnului cu metode improvizate nu este o soluție optimă și nici recomandată. 

Intră pe site, verifică oferta disponibilă de protectii pat și comandă produsul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și ale copilului tău. Toate produsele sunt testate de specialiști și au primit avizul mai multor instituții în ceea ce privește utilizarea în siguranță. Toate produsele de acest tip beneficiază de garanție și drept de retur timp de 14 zile, semn că Buy4baby.ro garantează pentru calitatea și funcționalitatea lor. De asemenea, vei beneficia de cel mai bun raport calitate-preț.

Mai mult decât atât, pentru comenzile cu o valoare de peste 400 de lei, te vei bucura de transport gratuit.