Să mănânci mai sănătos te ajută să slăbești? Depinde. Adevărul este că orice doctor nutriționist îți va spune că nici măcar dacă mănânci doar preparate gătite în propria casă și multe fructe și legume pe parcursul unei zile, acest lucru nu îți va garanta pierderea kilogramelor. De ce? Pentru că ceea ce trebuie de fapt să faci este să controlezi felul în care mănânci și cantitatea de mâncare pe care o consumi. Iar accesoriul fără de care nu poți începe un proces de slăbire este, fără doar și poate, cantarul de bucatarie.

Cel mai probabil, deții deja un astfel de accesoriu, dar dacă nici nu mai ții minte când l-ai cumpărat, atunci poți opta pentru un upgrade. Performanța noilor modele de cântare de bucătărie a crescut în ultima perioadă, iar prețul lor este chiar mai mic decât o ieșire la restaurantul preferat. 

Ce cântar de bucătărie se potrivește cel mai bine cu stilul tău de viață 

Dacă ești genul de persoană care gătește mult, în special rețete complicate, care necesită o precizie chirurgicală atunci când adaugi ingredientele, un model cu cană gradată te va ajuta cu siguranță să creezi rețeta perfectă. 

Pentru că, oricât de mult ți-ar plăcea să crezi că ingredientul secret al celor mai bune rețete este dragostea, adevărul este că priceperea bucătarului și îndeplinirea cu succes a activităților din bucătărie sunt cel puțin la fel de importante. 

Apropo, mai ții minte ce înseamnă să cântărești fiecare ingredient separat? Se pare că tehnologia încearcă din ce în ce mai mult să ușureze toate aceste procese, iar noile modele de astfel de accesorii îți permit să cântărești fiecare ingredient pe măsură ce îl adaugi în compoziție. Iar dacă la procesul de preparare adaugi si un robot de bucatarie, care să te ajute la mărunțirea, felierea sau răzuirea ingredientelor, atunci lucrurile se simplifică enorm. 

Cântarul de bucătărie cu bol este un alt model care te poate ajuta, în special dacă ai nevoie să cântărești lichide și să măsori temperatura acestora. Spre deosebire de o cană, acesta poate cântări până la 5 kilograme, ceea ce înseamnă că poți găti cantități mai mari de mâncare, pentru toată familia. 

Dacă îți dorești să păstrezi designul clasic al acestui tip de accesoriu, poți opta pentru un model plat. Acesta va fi, însă, puțin mai dificil de folosit pentru cântărirea lichidelor, deoarece va trebui să folosești un vas separat pentru această acțiune. Însă majoritatea accesoriilor de acest tip sunt prevăzute cu un sistem care le permite să facă o tranziție ușoară între unitățile de măsură diferite. 

Cum slăbești, de fapt, cu ajutorul unui cântar de bucătărie 

Atunci când începi un proces de pierdere a câtorva kilograme, indiferent de motivul care se află în spate, trebuie să fii cu ochii în patru în ceea ce privește alimentația. Așa cum excesele nu sunt bune, nici înfometarea nu reprezintă o soluție sănătoasă și pe termen lung. Tocmai de aceea, trebuie să mănânci controlat și să ai grijă la numărul de calorii pe care le consumi pe parcursul unei zile. 

Ține minte, însă, că nu poți renunța la orice mâncare din alimentația ta, pentru că o dietă mai sănătoasă trebuie să conțină un număr minim de proteine, carbohidrați și grăsimi, iar acest număr depinde de mai multe măsurători, precum înălțimea și greutatea, sexul căruia aparții, indicele mesei corporale șamd. 

Acesta este principalul motiv pentru care trebuie să consulți un specialist, care te poate ajuta în crearea unui meniu, care să respecte nevoile corpului tău și care să te ajute, deopotrivă, să slăbești. Iar în acele momente, accesoriile de bucătărie menționate în acest articol te vor ajuta să continui progresul.