Optând pentru un azil de batrani bun, le oferi seniorilor din viața ta posibilitatea de a duce un trai decent, fără a le lipsi nimic. Într-un astfel de spațiu, toți oaspeții sunt tratați cu dragoste, atenție și respect. Descoperă din rândurile de mai jos mai multe detalii pe care trebuie să le cunoști, iar astfel îți va mai ușor să iei decizia potrivită. 

Când este recomandat să apelezi la un azil de batrani? 

În cazul în care timpul nu îți permite să te îngrijești în mod corespunzător de un senior, nu este deloc o rușine să apelezi la un cămin de bătrâni, ci dimpotrivă: această soluție este una practică atât pentru bunici, cât și pentru tine. În același timp, poți lua o astfel de hotărâre atunci când unul dintre bunici suferă de Alzheimer, o boală neurodegenerativă care progresează pe măsură ce timpul trece. Printre principalele simptome ale acestei boli se numără: piererea temporară a memoriei, confuzie, incapacitate de concentrare, dar și altele. 

Cu toții știm că vârstnicii ajung, de cele mai multe ori, să nu mai aibă răbdare, iar dacă nu ai pregătirea profesională necesară, care să te ajute să acționezi în consecință, de preferat este să lași acest aspect în grija unor profesioniști care știu cum să se descurce în situații mai dificile. 

Un spațiu atent amenajat 

În ceea ce privește amenajarea căminului de bătrâni, el trebuie să fie structurat foarte bine. Mai exact, trebuie să găsești aici un spațiu pentru dormitoare, unde seniorii să aibă parte de condiții de excelente, dar și o bucătărie, unde să le fie pregătite oaspeților mesele zilnice, precum și un spațiu comun, unde seniorii să se poată întâlni pentru a socializa. Dacă azilul dispune și de o grădină, unde vârstnicii să poată ieși, pentru a se bucura de momente în aer liber, cu atât mai bine. 

O alimentație potrivită 

Atunci când locuiesc singuri, seniorii nu mai au putere pentru a-și face cumpărăturile așa cum ar trebui și cu atât mai puțin să își pregătească mesele în concordanță cu starea lor de sănătate. Într-un cămin, însă, ei au parte de câte 3 mese principale în fiecare zi, dar și de câte 2 gustări sănătoase. Toate preparatele sunt realizate cu ajutorul unui nutriționist, dar și în baza fișelor medicale, pentru ca seniorii să aibă parte de nutrienții adecvați. 

Haine și așternuturi mereu curate 

În ceea ce privește hainele, dar și așternuturile pe care vârstnicii le folosesc, acesta fiind un alt beneficiu, pe care este bine să-l iei în considerare atunci când cauți o soluție optimă. Mai exact, seniorii pot da personalului piesele vestimentare, urmând ca acestea să le fie returnate spălate, igienizate și călcate. 

Program de vizite flexibil 

Nu în ultimul rând, este bine să știi că îi poți vizita pe cei dragi oricând, astfel încât aceștia să se simtă iubiți și ca parte din familie. Totodată, seniorii au acces și la telefoanele mobile, iar astfel vă este facilitată comunicarea atât la telefon, cât și prin apeluri video. 

Batranetifericite.ro își deschide porțile pentru toți bunicii care au nevoie de un trai decent, dar și de acces la servicii medicale de top. Dacă vrei să te convingi de condițiile excelente din acest camin batrani preturi accesibile, programează o vizionare cu ajutorul datelor de contact de mai jos! 

Date de contact: 

Email: [email protected]

Telefon: 0722 624 264