În raportul său pentru anul 2023, Petfoodprocessing.net enumeră trei aspecte legate de hrana pentru câini care va conduce la creșteri viitoare – bunăstarea, personalizarea și durabilitatea.

În Europa și în lumea vestică, cererea consumatorilor a accelerat în mod semnificativ creșterea în multe segmente de nutriție pentru câini și pisici, recompense și produse premium.

Ce înseamnă bunăstarea și o sănătate completă

Pentru a asigura sănătatea generală optimă și bunăstarea însoțitorilor lor, părinții animalelor de companie sunt din ce în ce mai interesați de sănătatea intestinului și a microbiomului. Tot mai mulți oameni caută informații despre microbiomul animalelor lor de companie în ultimul an. De asemenea, tot mai mulți deținători de animale de companie ar dori ca hrana pe care o oferă câinelui lor să aibă un beneficiu pentru sănătatea sa digestivă, pentru a-i susține starea generală de bine.

Prebioticele, probioticele și postbioticele s-au dovedit clinic că susțin microbiomul și sănătatea intestinală, precum și sănătatea digestivă, orală și chiar mentală. Alte ingrediente, precum botanicele și extractele de plante, s-au dovedit, de asemenea, promițătoare în sprijinirea sănătății și a bunăstării la animalele de companie, țintind digestia, sistemul imunitar și sănătatea pielii și a blănii.

Având în vedere că știința susține potențialele beneficii funcționale ale acestor ingrediente pentru câini (dar și pentru pisici), mulți producători au lansat suplimente și noi diete, formulate cu biotice și alte ingrediente menite să ofere beneficii pentru sănătatea intestinală și bunăstarea animalelor de companie.

Pe lângă sănătatea intestinului și a microbiomului, proprietarii de animale de companie caută o varietate de produse care oferă alte beneficii funcționale. Astfel, proprietarii de animale de companie mai tinere caută în mod special o hrană care să susțină bunăstarea generală pe tot parcursul vieții, în timp ce cei cu animale de companie mai în vârstă cumpără soluții mai personalizate, cum ar fi cele care susțin articulațiile sau mobilitatea.

În egală măsură, cercetările arată că părinții animalelor de companie sunt tot mai interesați de mâncăruri care adresează probleme precum anxietatea, mobilitatea/sănătatea articulațiilor, sănătatea imunitară, pielea și blana, funcția ficatului ori rinichilor și sănătatea digestivă.

Mai mult decât atât, două treimi dintre proprietarii de animale de companie la nivel mondial sunt interesați de produse cu arome noi sau unice, pentru a oferi varietate câinilor. De aceea,  alimentele cu culori atrăgătoare, arome și forme interesante sunt în tendințe pentru consumatori, inclusiv recompensele, deliciile și produsele sezoniere de sărbători. Comandă ușor hrană de calitate pentru câini, din oferta Petmax.ro! Ai reduceri de peste 20% la produse marca Acana, Advance, Orijen, PRO PLAN și multe altele.