Indiferent dacă te-ai trezit bine sau prost într-o dimineață, cafeaua e un fel de pansament pentru rănile interioare sau un boost cu care să îți începi ziua. E cumva o mică plăcere pe care o savurezi într-un moment de liniște, dimineața. Și dacă te consideri cafegiu și nu bei cafea decât dacă este făcută de tine, poți să bei puțin de dimineață, iar pe restul o iei cu tine în termos, ca să rămână și caldă cât mai mult timp.

În acest articol, nu o să îți spunem cum să îți bei cafeaua, ci doar o să îți prezentăm câteva opțiuni pe care le ai pentru prepararea cafelei. În caz că erai la masă în bucătărie și dădeai like la postări ironice sau serioase care îți urează spor la cafeluță, ia o mică pauză și citește acest articol.

Opțiunea perfectă pentru cafegii – filtrul de cafea

Începem acest mic top cu un clasic, filtrul de cafea. El funcționează foarte simplu și este foarte bun pentru cei care beau cafeaua mai tare și în cantități foarte mari. Are un recipient gradat în care să torni apa rece, un loc unde așezi filtrul de cafea și un recipient în care, ca prin magie, ajunge cafeaua caldă, neagră și cu un miros extrem de specific. Este mirosul unei dimineți reușite. 

Și partea cea mai bună este că tu decizi câtă cafea să îți faci. Te uiți pe recipientul în care pui apa și pui mai multă sau mai puțină cafea în filtru, în funcție de câtă apă ai pus.

Aparatele de cafea pe bază de capsule

Ajungem și la generațiile noi de aparate care duc mai departe misiunea de a-i bucura pe oameni în fiecare dimineață. Un aparat cafea cu capsule este foarte ușor de folosit. Totuși, aparatele de cafea pe bază de capsule sunt mai scumpe, comparativ cu filtrul de cafea. 

Însă, alegerea unui aparat de cafea pe bază de capsule este avantajoasă și pentru că ai o mulțime de capsule, fiecare cu un gust diferit și o intensitate diferită. Totuși, aparatul pe bază de capsule nu face cantități mari de cafea, dar o face mult mai concentrată și aromată. Așa că dacă bei cafeaua mai mult la ceșcuță și vrei să îi simți toate aromele, aparatul pe bază de capsule este ideal.

Aparatele de cafea manuale sau automate

Aparatele de cafea manuale sunt o alegere bună dacă îți plac cafelele tari. Aparatele manuale sunt un fel de filtre de cafea, dar mai moderne. Față de filtrul de cafea, la aparatele cafea manuale poți presa cafeaua pentru a ieși mai concentrată. Așa că dacă vrei să ai satisfacția că ai muncit chiar tu pentru a obține o cafea bună, ți-l recomandăm.

Aparatele de cafea automate sunt cele mai avansate, dar au și un preț pe măsură. Ele au multiple funcții de preparare și personalizare a cafelei. Cu un astfel de aparat îți poți face propria ta cafea, în funcție de gusturile tale și aparatul le va reține.