Să aducem încă un plus de iubire în relația noastră, încă un „mulțumesc” spus din suflet. Iar ca să îți facem treaba mai ușoară, venim cu un ghid de…așa-nu atunci când vine vorba de cadourile pe care le facem. În plus, îți aducem și sugestii pe care ai putea (ba chiar îți recomandăm) să le faci. 

Nimic care să sugereze ceva nepotrivit

Pare vag ce spunem? Lasă-ne să lămurim: cea mai mare greșeală pe care o poți face când oferi un cadou de V-Day este să sugerezi…că locul femeii e în bucătărie, de exemplu. Înțelegi la ce ne referim? Dacă vei oferi cadou un mixer, un blender sau o tigaie, nu vei face decât să sugerezi că partenera ta ar fi bine să treacă la treabă în bucătărie. Acel cadou e pentru voi, pentru casă, pentru familie. Dar NU e pentru ea. Trebuie să îi oferi un cadou care să i se dedice complet, nu să fie ceva de uz comun.

Ce să faci în schimb: oferă un cadou pentru ea, ceva ce doar ea poate folosi și stai departe de orice insinuări. Nu face cadouri pentru bucătărie sau pentru curățenie. Poți să îi oferi, de exemplu, o bijuterie; semnificația unei bratari aur galben inteligente cu siguranță o va da pe spate. 

Ce presupune asta? O brățară în care sunt stocate mesajele tale video, foto sau text. Când va scana bijuteria cu telefonul, îi va apărea mesajul tău. Acesta e un cadou dedicat ei cu adevărat. 

Nimic superficial sau grăbit 

Una dintre greșelile pe care mulți dintre noi le facem atunci când vine vorba despre cadouri în general este…să le procrastinăm. Cu alte cuvinte, lăsăm pe ultima sută de metri achiziționarea lor. În cazul de față, ai greși dacă ai cumpăra cadoul pe 13 februarie, de exemplu, pentru că se va vedea că va fi un cadou extraordinar de grăbit.

Cât despre cadourile superficiale, sunt câteva exemple clare față de care vrei să menții distanța: cănile personalizate, de exemplu. O cană pe care scrie „cea mai bună iubită din lume” cu siguranță va fi un cadou grăbit și superficial. Același lucru este valabil și pentru magneți (oare mai oferă cineva magneți?). 

Ce să faci în schimb: asigură-te că depui timp și efort în achiziționarea unui cadou. Încă de la sfârșitul lui ianuarie poți pune pe hârtie (sau în notițe, pe telefon), câteva idei de cadouri potrivite. Ia în calcul să îți stabilești de la bun început și un buget și să ai mai multe idei de cadouri „de rezervă”, în caz că ce îți dorești inițial nu e disponibil. 

Nimic din ce are deja 

Ca să îi faci un cadou potrivit partenerei tale, asigură-te că o cunoști. Adică, că știi la perfecție ce are și ce nu, ce i-ar plăcea și ce nu ar folosi / purta niciodată. De exemplu, dacă îi iei fix portofelul pe care i l-ai cumpărat și anul trecut, cu siguranță n-ar fi prea plăcut – arată că nu ești întocmai atent. 

Ce să faci în schimb: asigură-te că îți faci „documentarea” înainte de a face cadoul și că știi ce lucruri are și ce nu. Poți merge „la sigur” dacă achiziționezi un cadou cu adevărat inedit, cum ar fi niște cercei din aur cu stocare inteligenta. Psst: totuși, asigură-te că știi că partenera ta…are găuri în urechi. Pentru că, dacă nu, ajungi fix unde povesteam mai devreme: arăți că nu ești deloc atent. 

Ziua Îndrăgostiților și Dragobetele sunt prilejuri minunate să ne arătăm recunoștința. Ni se dă, pur și simplu, ocazia să țipăm „mulțumesc” subtil, elegant, unic. Cadoul pe care îl facem trebuie să poată deveni, în timp, amintire, să spună o poveste. Așa arată, în viziunea noastră, cadoul ideal: făcut din suflet, conținând suflet.