Căldura și confortul sublim al căminului tău sunt asigurate de către prietenii noștri de la PEFOC, meșteri cu experiență vastă în industria soluțiilor de încălzire alternativă din România și posesori ai unei game impresionante de dispozitive termice, pornind de la șeminee clasice pe gaz sau peleți, sobe tradiționale sau moderne și până la coșuri de fum premium. 

Pe lângă atmosfera plină de feerie pe care un șemineu pe lemne are potențialul să o creeze, mai ales în serile friguroase, când jocul focului te îmbie să petreci momente speciale alături de familie sau persoanele dragi, acesta are și un rol deosebit de practic – acela de a aduce un aport semnificativ de căldură, mai ales în camera sau spațiul unde este montat. 

Și pentru că vorbeam despre funcționalitate, un termoșemineu spre exemplu, poate îndeplini cu succes rolul unei centrale clasice pe gaz, prin care căldura și apa caldă vor putea fi transferate și în restul camerelor locuinței tale cu ajutorul unui sistem complex de distribuție. Practic, faci focul în șemineu și încălzești toată casa – focarul putând fi racordat la instalația de calorifere sau încălzire în pardoseala existente în casă. Astfel, te bucuri de designul atrăgător și spectaculos al unui șemineu, la pachet cu avantajele tehnice ale unei centrale.

Montarea unui șemineu pe lemne este recomandată să se realizeze cu personal autorizat și specializat. Așadar, în etapele construirii, un profesionist Pefoc te va asista la montarea coșului de fum, racordarea acestuia la focar, realizarea canalelor de distribuție ale aerului cald și finisarea șemineului în funcție de designul dorit.

În ceea ce privește soluția de evacuare a fumului, se recomandă coșurile de fum profesionale, acestea fiind singurele care pot garanta funcționarea șemineului la parametri optimi, fără scăpări de căldură sau fum emanat în încăpere, ținându-te departe de pericolele incendiilor sau intoxicațiilor accidentale cu monoxid de carbon. 

Din punct de vedere al finisajului, acesta se realizează conform preferințelor tale, putând să alegi între materiale mai mult sau mai puțin costisitoare, modele simple sau decorate în stil clasic, rustic sau modern. Există și posibilitatea amenajării unui loc special de șezut lângă șemineu sau al unui spațiu pentru depozitarea lemnelor cu rol practic, dar și decorativ.
Totuși, ca să te bucuri de momente de relaxare în condiții optime de siguranță și confort este necesar să nu te apuci să-ți instalezi un șemineu de capul tău, ci să apelezi la suportul unei echipe de specialiști. Intră chiar acum pe site-ul www.pefoc.ro dacă îți dorești să afli detalii despre o centrala pe peleti pret sau ce ar trebui să livreze un șemineu de calitate superioară, care să funcționeze perfect pentru tine, familia sau persoana iubită, mai ales că toate produsele și accesoriile termice sunt disponibile din stocul propriu din Sibiu sau de la partenerii oficiali din întreaga țară!