În orice cameră a unei femei există cutii de bijuterii pline cu brățări. Fiecare dintre ele se caracterizează prin diferite forme, culori și decorațiuni. De asemenea, unele sunt mai prețioase decât altele, dar asta nu înseamnă că sunt neapărat preferatele noastre, ci dimpotrivă.

Brățara pentru femei este o bijuterie a cărei sarcină este de a împodobi încheietura mâinii în cel mai bun mod posibil, pentru a face orice mișcare a acesteia mai elegantă. În lumea acestor bijuterii există multe modele de brățări pentru femei și trebuie să înțelegem ce tip specific să purtăm și când anume.

Brățările tenis

Orice femeie iubește elegantele bratari tenis. Promovate accidental de faimoasa jucătoare de tenis Chris Evert, aceste brățări sunt realizate din aur sau argint și presărate cu diamante într-un șir simetric. Diamantele cele mai populare pentru acest tip de brățară sunt cele albe, însă există brățări tenis și cu pietre prețioase de altă culoare precum safire și smaralde, sau chiar diamante negre. Totul depinde de preferințele purtătoarei.

Aceste tipuri de brățări sunt ideale pentru orice ținută. Brățările tenis pot fi purtate la rochii de gală, dar și la o ținută casual sport. Singura regulă este ca această brățară tenis să fie asociată doar cu îmbrăcăminte de calitate, ținând cont de faptul că vorbim totuși de o brățară cu diamante. De asemenea, pot fi purtate mai multe brățări tenis în același timp, combinate cu alte tipuri sau cu un ceas, toate la aceeași mâna.

Brățară cu charmuri

Acest tip de brățară pentru femei reflectă o tendință care a luat avânt în ultimii ani. Aveam de-a face cu o brățară principală literalmente împodobită cu unul sau mai multe charmuri.

Materialul cel mai folosit în ceea ce privește aceste brățări este, fără îndoială, argintul. Charmurile pot avea toate formele și modelele pe care ni le putem imagina. Adesea pandantivele sunt colorate și amintesc teme foarte specifice și simboluri.

Stilul poate fi atât minimal, cât și contemporan. Dar cum se poartă? Este perfect atât pentru ținutele de zi, cât și pentru cele de seară.

Brățara lanț

Acest tip de brățară se caracterizează prin faptul că are o formă specială care seamănă cu un lanț format din mai multe verigi. Acestea pot fi ochiuri subțiri sau mai groase, largi sau chiar foarte înguste, în timp ce, în ceea ce privește cel mai comun material, alternativa este de obicei între aur și argint.

Există modele mai clasice, altele care sunt în mod clar rock. Aceste brățări vor fi perfecte pentru a fi purtate cu o ținută casual, în timp ce cele fine vor fi ideale pentru ocazii speciale sau chiar ținute foarte elegante.

Brățara rigidă

Brățara rigidă este alcătuită dintr-un singur corp central. Aceste modele pot fi prevăzute cu sistem de închidere sau nu. În orice caz, purtarea lor este extrem de practică. Designul lor particular le face contemporane și la modă, dar mai potrivite pentru a fi purtate cu îmbrăcăminte casual.

În orice caz, va fi bine să evitați să purtați prea multe în timp ce sunteți la birou deoarece pot scoate un zgomot deranjant.

Brățara manșetă

Brățările manșetă sunt concepute pentru a uimi și a atrage atenția: nu vor să treacă neobservate, pe scurt. Au dimensiuni substanțiale pentru a acoperi și împodobi întreaga încheietură. Numele lor derivă din faptul că seamănă cu manșeta cămășii, tocmai datorită mărimii speciale.

Ele pot fi rigide, atât deschise, cât și închise, sau moi ori elastice. Deseori culorile pietrelor care le compun sunt diferite pentru a da o notă originală și extrem de decorativă. Această brățară este protagonista oricărei ținute simple.

Brățara Haath Phool

Rafinamentul extrem al așa-numitului model de brățară cu inel este astfel încât să o facă un accesoriu universal recunoscut că fiind printre cele mai feminine și elegante. Există un lanț care, pe lângă înfășurarea încheieturii mâinii, înfășoară și partea din spate a palmei ajungând la baza degetului mijlociu. Este un model ale cărui origini pot fi urmărite până la tradiția orientală, unde mâinile și frumusețea lor au fost întotdeauna considerate pline de simbolism. Acest tip de brățară are decorațiuni uimitoare. Este ideală pentru ținutele pentru ceremonii sau pentru ocazii clasice și speciale. De asemenea, poate fi potrivită și pentru interpretarea unei ținute boho chic și informale, atâta timp cât este asortată cu haine de inspirație indiană.

Brățara cu mai multe lanțuri

Un alt model de brățară foarte popular și apreciat de publicul feminin este brățara cu mai multe fire. Efectul din jurul încheieturii mâinii este unul special: firele pot fi libere, împletite între ele sau poate îmbogățite cu câteva pietre semiprețioase delicate. Închiderea care unește aceste fire este un element care, fără îndoială, reprezintă protagonistul întregului ansamblu.

Simbologia din spatele unui astfel de accesoriu este strâns legată de caracterul purtătoarei. Firele pot reprezenta, de fapt, diferitele părți ale personajului care se reunesc pentru a forma un singur întreg armonios. Vorbim despre un detaliu de stil care poate înfrumuseța aspectul, fără a fi vreodată „prea mult”.

După cum vedeți, brățările sunt de mai multe tipuri. Până la urmă, totul depinde de fantezia creatorului de bijuterii. Deși acestea sunt principalele modele, nu există limite în ceea ce privește formele, materialele folosite și pietrele utilizate. Până la urmă, alegeți acea brățară care vă reprezintă cel mai mult și vă poate reîntregi armonios ținuta.