Istoria utilizării pietrelor prețioase

Cercetătorii cred că folosirea pietrelor prețioase și semiprețioase în bijuterii poate fi urmărită în povestea biblică a pieptarului lui Aaron, primul Mare Preot al Israelului. Acesta purta o haină încrustată cu douăsprezece pietre prețioase colorate. Se credea că fiecare piatră reprezintă unul dintre cele douăsprezece triburi ale Israelului din Vechiul Testament și era asociată cu unul dintre cei doisprezece apostoli. Mai târziu, cele douăsprezece pietre prețioase ale pieptarului lui Aaron au dezvoltat concepte moderne alternative, care pot fi găsite în acest ghid pietre semiprețioase zodii.

Există o mare varietate de bijuterii cu pietre semipretioase disponibile astăzi. Prima utilizare înregistrată a bijuteriilor ca formă de podoabă personală a fost compusă din mărgele organice (scoici Nassarius), care datează de mai bine de 100.000 de ani!

Utilizarea pietrelor de naștere în bijuterii a fost observată pentru prima dată în Polonia, in secolul al 16-lea. Secole mai târziu, in 1912, Statele Unite au oficializat o listă modernă de pietre de naștere definită de Organizația Bijuteriilor Americani. Astăzi, pietrele prețioase si semiprețioase au semnificații profunde datorită modernizării și acceptării lor de către milioane de oameni din întreaga lume.

Scopul terapeutic și spiritual al cristalelor

Atunci când ești vigilent și contempli o floare, un cristal sau o pasăre, fără să le denumești mental, acest moment devine o fereastră pentru tine către eternitate. Există o deschidere interioară, oricât de mică, spre tărâmul spiritului.” ~ Eckhart Tolle „Un Pământ Nou” (pagina 5).

Conceptele care încurajează utilizarea pietrelor semiprețioase în bijuterii sunt adesea spirituale sau terapeutice. Se crede chiar că multe cristale posedă energia și capacitatea de a ajuta la vindecarea holistică și alternativă. De fapt, unul dintre cele mai populare motive pentru a purta astăzi bijuterii cu pietre prețioase si semipretioase, pe lângă frumusețea lor, este în scop de vindecare.

Cristalele fac parte din însăși Mama Pământ. Mai bine de o treime din suprafața planetei este „căptușită” de cuarț. Siliciul și apa din care este compus un cristal sunt, de asemenea, componente majore ale corpului uman. Câmpurile lor energetice devin astfel compatibile cu cele ale omului. Din această cauză, cristalele pot fi folosite ca instrumente de reechilibrare energetică a chakrelor. Cu alte cuvinte, pietrele conectează aura umană la matricea universală, prin vibrațiile lor.

Fiecare tip de piatră prețioasă acționează ca un tonic pentru corp, minte și spirit. Deși mulți oameni se îndoiesc de legitimitatea vindecării alternative cu cristale, la fel de mulți oameni constată că îi ajută cu adevărat in toate aspectele. De fapt, utilizarea pietrelor semipretioase pentru vindecare a fost practicată de sute de ani de civilizațiile antice.

Cum să folosești puterea cristalelor?

Practicienii încă nu înțeleg pe deplin cum funcționează cel mai bine cristalele pentru vindecare. Se crede că cele mai benefice energii provin din pietrele de înaltă calitate. Astfel, pentru terapii de vindecare cu cristale sunt recomandate doar pietrele naturale de cea mai buna calitate (nu cele de sinteză). Unii oameni preferă pietrele brute, direct din Pământ, alții optează pentru pietre șlefuite. În ceea ce privește forma, pietrele sferice sunt ideale, deoarece radiază energie în mod uniform în toate direcțiile. 

Pietrele pot fi folosite pentru decorarea camerelor, în timp ce vindecă energia mediului. Ele pot fi așezate sub pat, sub o masă de masaj sau pe un altar de meditație. Iar dacă ai un copac cu pietre semiprețioase sau o geodă, cu atât mai bine. Pietrele pot fi purtate si in buzunar sau poșetă pentru a fi aproape de tine pe tot parcursul zilei.

Bijuterii cu pietre de naștere

Bijuteriile cu pietre semipretioase si pretioase au început și ele să devină tot mai solicitate. Dacă dorești să achiziționezi bijuterii cu pietre naturale pentru vindecare, îți sugerăm să optezi pentru coliere, pandantive și amulete cu piatra ta de naștere. Acest lucru se datorează faptului că sunt purtate la nivelul pieptului, într-o locație centralizată, care poate ajuta ca energia să fie emisă în întregul corp. Cel mai bine este să atingă pielea, pentru a obține beneficii maxime, deși nu este obligatoriu.

Mulți oameni se concentrează prea mult pe piatră și nu reușesc să ia în considerare modul în care ar trebui să fie purtată în bijuterii. Pietrele prețioase sunt, de asemenea, cel mai bine fixate în aliaj de aur sau argint, deoarece metalele prețioase conduc energia foarte bine. Alege mărimea bijuteriei cea mai potrivită pentru scopul ales și pentru bugetul pe care îl ai. Cu cât piatra este mai mare și mai clară, cu atât energia sa este mai puternică.

Pentru situații formale, cel mai bine ar fi să porți ceva mai subtil, cum ar fi o brățară sau un inel. În schimb, pentru un eveniment sau o ocazie specială, alege o pereche de cercei statement sau un colier cu pietre. În cele din urmă, identifică semnificația și caracteristicile pietrei alese pentru a te asigura că îi maximizezi beneficiile. Pentru a profita la maximum de bijuteriile cu geme, trebuie să înțelegi pe deplin proprietățile acestora. 

Concluzie

Cristalele au ridicat mereu întrebări cu privire la utilizarea lor. Atât oamenii de știință, cât și terapeuții sunt de acord că pietrele semiprețioase și prețioase nu sunt doar niște creații întâmplătoare ale naturii. Ambele tabere afirmă că frumoasele pietre colorate au o vibrație interioară. Faptul că această vibrație este utilizată în mod diferit este poate mai puțin important.

Iar dacă nu știi de unde să începi, vizitează magazinul de bijuterii podoabelemele.ro pentru a începe călătoria în universul bijuteriilor cu pietre prețioase și semiprețioase naturale.