Predarea digitală prezintă o serie de provocări atât pentru comunitatea educațională, cât și pentru platformele de învățare online. Pentru a le oferi micuților oportunitatea de a învăța limba engleză într-un mod captivant, eficient și fluent, www.novakid.ro, platformă ESL (engleza ca a doua limbă vorbită) online pentru copii, a dezvoltat o metodologie bazată pe caracteristicile elementelor de educație prin joc și povești. Astfel, Novakid Magic Academy le oferă profesorilor și studenților cu vârste între 4 și 12 ani un ecosistem cuprinzător de instrumente pentru învățarea limbii engleze, prin „lumi” educaționale online.

În ianuarie 2022 a fost lansat nivelul 1 al Novakid Magic Academy, prima lume virtuală de învățare din universul Novakid Game World, în care elevilor li se oferă jocuri educative de aprofundare și după ce lecția cu profesorul s-a încheiat.  Reprezintă o oportunitate prin care cei mici se pot bucura de studiu într-un mod aparte: cu personaje din benzi desenate, scene și obiecte din povești. 

Eficiența îmbinării jocului cu studiul

Cercetarea Novakid a avut loc în perioada octombrie 2021 – martie 2022 asupra curriculumului ESL Novakid Magic Academy și s-a desfășurat pe un eșantion format din 18.100 de elevi din totalul de 30.390 înrolați în academie, cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, toți având nivelul 1. Astfel, au fost colectate și prelucrate date interne privind eficacitatea elementelor de gamificare, participarea și implicarea studenților, precum și calitatea conținutului.

Ca atare, în ceea ce privește abilitățile de citire și vorbire ale elevilor:

  • Studenții înscriși la Novakid Magic Academy prezintă un succes cu 46% mai mare în ceea ce privește abilitățile de citire în limba engleză (12,6% — rata medie de eșec și 87,4% — rata medie de succes).
  • De asemenea, în cazul abilităților de vorbire în limba engleză, rezultatele sunt cu 21% mai mari în curricula Novakid Magic Academy (14% — rata medie de eșec și 86% — rata medie de succes).
  • Performanța competențelor de ascultare a limbii engleze este și ea cu 16% mai mare (11% – rata medie de eșec și 89% – rata medie de succes) .

Metodologia Magic Academy dovedește un nivel mai ridicat de eficacitate datorită angajamentului și motivației sporite ale studenților, fiind atinsă o performanță de învățare cu 39% mai bună pentru studenții înscriși la cursurile de nivel 1. Rata medie de reușită în procesul de studiu este cu 12% mai mare după cel puțin 4 luni de studii.

Cum este influențată motivația elevilor de educația prin joc și de caracteristicile poveștilor

Elevii înscriși la Novakid Magic Academy tind să petreacă aproape 30% din timpul lor de îmbogățire a cunoștințelor în zona pentru copii, unde se bucură de jocuri și de un mediu interactiv.

Un detaliu interesant este constituit de faptul că ponderea zilnică a studenților înscriși la Novakid Magic Academy ce achiziționează personaje este cu 30% mai mare decât ponderea zilnică a celor înscriși la cursurile clasice. În același timp, acești elevi reușesc să câștige un număr mai mare de stele pentru finalizarea sarcinilor decât cei din programa clasică. Pe scurt, copiii ce beneficiază de programa tip poveste tind să petreacă mai mult timp utilizând funcțiile de educație prin joc, iar astfel timpul de învățare și, implicit, rata de implicare cresc. 

Avantajele poveștilor și al mediului narativ

Statisticile arată că 92% dintre elevi sunt mulțumiți de conținutul poveștilor Novakid (benzi desenate), iar dinamica nu s-a schimbat prea mult de-a lungul timpului. Acest lucru se traduce prin faptul că narațiunea este suficient de captivantă pentru ca cei mici să lase feedback și să fie interesați de conținut.

Pe de altă parte, elevii care vizionează benzi desenate în limba engleză au o rată de retenție mai mare a cunoștințelor de limba engleză prezentate decât cei care nu o fac.

O tendință pozitivă se observă și în cazul temelor: cursanții ce beneficiază de curriculum pe bază de poveste și cei care urmăresc benzi desenate tind să petreacă cu 24% mai mult timp pentru a-și îndeplini temele decât elevii care nu o fac.

Elevii Novakid Magic Academy urmăresc benzi desenate ce au conținut educațional cu aproape 15% mai des decât restul. În același timp, datele de performanță confirmă că rezultatele sunt mai bune în cazul lor. 

Despre Novakid

Novakid, platforma online de limba engleză pentru copii, a fost fondată în 2017, în Silicon Valley (SUA), de Max Azarov, Dmitry Malin și Amy Kroveletskaya. În 2021, peste 2,6 milioane de cursuri au fost predate unui număr de aproximativ 200.000 de studenți. În orele de vârf, sunt predate simultan peste 2.000 de lecții, dovedindu-se astfel stabilitatea platformei.

Programul educațional Novakid ESL (Engleza ca a doua limbă) respectă Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi (CECRL) și a fost dezvoltat ținându-se cont de interesele și vârstele individuale ale copiilor. Novakid folosește tehnologii de educație prin joc (gamification) și realitate virtuală, pentru a crea un mediu propice vorbirii limbii engleze și îi ajută pe copiii din întreaga lume să studieze într-un mod distractiv și interesant.

Metoda unică Novakid de evaluare a progresului (peste 1.500 de parametri, testare A/B și alte componente ale unei abordări bazate pe analiza datelor) permite profesorilor să adapteze programul în funcție de nevoile și interesele individuale ale fiecărui copil.

Site oficial: https://www.novakid.ro