Desigur, adevărul este cu totul altul. Un astfel de azil este locul ideal pentru ca vârstnicii familiei sau comunitații tale să-și trăiasca viața, fără griji și fără niciun fel de probleme. 

Totodată, contrar opiniei generale, un asemenea azil oferă mult mai multe beneficii rezidenților săi decât se crede – grija zilnică, de exemplu, fiind doar unul dintre ele. Iată care sunt cateva alte beneficii de care cei dragi ție se pot bucura intr-un astfel de azil! 

Servicii medicale si de sănătăte

Mulți oameni nu știu faptul că un azil de bătrăni are propria ambulanță, propria echipa de asistenți medicali, dar și medici in incinta azilului. Astfel, fiecare vârstnic rezident al unui azil de renume din tara este în permanență în siguranță.

Dată fiind posibilitatea stării de sănătate precară a unor vârstnici, o astfel de locație nici nu ar trebui să funcționeze fără prezența unui echipaj medical competent și mereu pregătit să ofere asistență necesară.

Mese la ore prestabilite – un program consistent

Atunci când ai grijă de parinții sau bunicii tăi, rar poți să le oferi acestora masa la aceeași ora, din diferite motive. Totuși, programul de masă consistent este destul de important pentru seniori și pentru starea de sănătate a acestora.

Astfel, un azil de bătrâni le poate oferi vârstnicilor consistență când vine vorba de lucrurile care trebuie neapărat făcute – îngrijire personală, mese și asa mai departe. 

Interacțiune socială la un nivel ridicat

Există și centre care sunt mai mult decât un simplu azil, precum Vitalitas. Acesta este un centru de longevitate activă care are drept scop principal crearea unei comunităti de varstnici. De ce? Pentru ca un azil de batrani traditional doreste doar sa aiba grija de rezidenți, în special din punct de vedere medical. Interactiunea nu se află printre scopurile principale ale acestuia.

Vitalitas si centrele similare, pe de altă parte, încurajează interactiunea socială și chiar pune la dispoziție rezidenților diferite metode prin care aceasta poate fi realizată – jocuri de societate, activitați in natură, grădinărit, plimbări si asa mai departe. 

Siguranță în permanență

Fiecare rezident al unui astfel de azil este monitorizat in permanență. Desigur, intimitatea nu îi este invadată. Totusi, există sisteme de alarmă și detecție prin care echipa unui centru se poate asigura că totul este in regulă în camerele rezidenților, mai ales pe timp de noapte, atunci când majoritatea accidentelor pot avea loc.

Mai mult decât atât, din moment ce astfel de centre necesită un numar ridicat de angajați, poți fi sigur că va exista o persoană care sa fie in permanență cu ochii pe cei dragi ție.

Servicii de menaj si curațenie

Probabil stii foarte bine că vârstnicii doresc să faca destul de multe lucruri – dar pe care acestia nu le pot face. Unul dintre ele este curațenia – chiar dacă forța necesară unei sesiuni de curațenie nu există, dorința este acolo.

Aici intervine un azil de bătrâni si echipa acestuia. Curățenia în camerele rezidenților, dar și în zonele comune, bucătărie, cantină si asa mai departe, va fi asigurată de profesionisti. Acest lucru garantează un mediu curat, dar mai ales un mediu placut pentru rezidenți.

Programează acum o vizită la centrul Vitalitas!

Vitalitas este mai mult decat un simplu azil sau cămin de bătrâni. Acesta este un centru modern, la standarde europene și construit de la zero, tocmai pentru a oferi rezidenților săi cele mai bune condiții. 

Pe langă toate cele menționate până acum, centrul Vitalitas pune la dispoziția vârstnicilor si 20.000 metri pătrăți de spațiu verde, padure și un lac artificial pentru relaxare. Programează acum o vizită sau înscrie-te pe lista de asteptare a lansării ce va avea loc in acest an!