Dacă împachetarea bagajelor te descurajează, cea mai bună soluție este să faci câteva simulări înainte, astfel încât să poți să îți dai seama care sunt lucrurile de care veți avea  neapărat nevoie. Cheia unei vacanțe relaxate constă într-o bună planificare și organizare, iar odată ajunși la destinație să puteți să vă bucurați de momentele petrecute împreună. 

Ideal ar fi să nu călătorești cu bebe în primele luni de viață, deoarece sistemul lui imunitar este în curs de dezvoltare. În special avionul trebuie evitat, dacă nu este vorba despre o călătorie urgentă, desigur. În orice caz, se recomandă consultarea medicului pediatru, atât pentru efectuarea călătoriei, dar și pentru o listă de medicamente ce trebuiesc incluse în bagaje. 

Am pregătit o listă cu cele mai importante lucruri pe care trebuie să le luați cu voi, dar pe parcursul a cel puțin două săptămâni va trebui să bifezi cu ceea ce se întâmplă în viața reală. Acest articol conține recomandări generale despre bagajul pentru bebe, dar este posibil ca unele dintre ele să nu vi se potrivească și atunci nu are niciun rost să cărați inutil respectivele lucruri. De asemenea, se poate să existe nevoie specifice, pentru care să nu regăsești soluția aici, dar asta nu înseamnă că nu sunt importante. 

Una dintre cele mai des întâlnite întrebări se referă la necesitatea  pătuțului. Dacă bebe doarme cu voi în pat, probabil nu va trebui să luați un pătuț special, dar dacă îi place deja să doarmă singur, poți alege un pătuț pliabil Graco.

  1. Haine 

Chiar dacă este vorba despre hăinuțe minuscule, ele tot vor ocupa destul loc în bagaje. Trebuie să incluzi aici: body-uri, bluze cu mânecă scurtă și mânecă lungă, pantaloni scurți și lungă, șosete, ciorapi, pijama, pulover, geacă și căciulă, dacă este cazul. O păturică și lenjerie pentru pat pot fi incluse tot în această categorie. 

  1. Obiecte de igienă

Aici sunt incluse în special consumabile, cum ar fi: scutece, șervețele umede, șervețele uscate, șampon, loțiune de corp, cremă pentru piele delicată. 

  1. Mâncare și ustensile

Probabil laptele praf este primul pe listă, mai ales dacă este vorba despre bebeluși peste 6 luni. În plus, trebuie să adaugi biberoane, tentine, castronele și lingurițe de plastic, precum și sticlă pentru apă. Niște biscuiți, borcănele cu piure sau alte ronțăieli preferate trebuiesc și ele incluse în bagaj. Nu uita de babețică și peria pentru biberoane. 

  1. Jucării

Nimic nu este mai greu de calmat, decât un bebeluș care se plictisește. Alege jucăriile preferate și pune-le într-o geantă specială, pe care să o ai la îndemână. În acest fel, vei putea să îi oferi momente de joacă și distracție, chiar dacă sunteți de multe ore pe drum. 

  1. Cărucior

Atât pentru plimbările de la destinație, dar și pentru a putea să-l pui pe bebe într-un loc sigur atunci când călătoriți, căruciorul nu trebuie să lipsească din bagaje. În funcție de vârsta bebelușului, dacă stă deja în șezut poți alege un cărucior sport care este mult mai ușor de transportat, deoarece este foarte compact atunci când se strânge.

  1. Scaunul pentru mașină

Este obligatoriu dacă veți pleca în vacanță cu mașina, deoarece bebe trebuie să fie în siguranță pe toată durata călătoriei. Dacă plecați cu avionul sau alt mijloc de transport, iar la destinație veți închiria o mașină, poate fi o idee bună să luați scaunul auto cu voi. Sigur, puteți să îl închiriați și pe el, dar nu știi niciodată cât de bune sunt scaunele oferite de companiile  rent a car. 

Acum poți începe liniștită să te organizezi pentru vacanță, deoarece știi ce ar trebui să conțină bagajul bebelușului. Poți să te bazezi pe faptul că unele produse, cum sunt scutecele sau șervețele umede, le poți cumpăra de la destinație, dar va trebui să incluzi un stoc suficient pentru a nu rămâne în pană pe drum.

Sursa foto: piqsels.com