Este momentul oportun de a purta hainele care încă stau în dulap cu etichetă și de a îți face poze cu priveliștile minunate. Totodată, pe lângă acele haine superbe, există câteva lucruri esențiale care nu ar trebui să îți lipsească din bagaj, pentru o călătorie cât mai plăcută.

Iată 5 lucruri care nu ar trebui să îți lipsească din bagaj:

  1. Gentuța cu medicamente

Atunci când pleci în vacanță, mai ales în altă țară, există șanse să ți se facă rău din diverse motive, precum mancarea neprielnică, insolație sau dureri obișnuite de cap sau măsea. Se poate întâmpla să ți se facă rău într-un loc unde nu sunt farmacii prin jur, iar acest lucru ar putea să îți strice călătoria. De aceea, atunci când îți faci bagajul este bine să te gândești preventiv și să îți faci o gentuță cu medicamentele esențiale pentru dureri sau indigestii, astfel încât să nu ai surprize neplăcute. 

  1. Protecția solară

Odată cu creșterea temperaturilor, crește și intensitatea razelor UV, care îți pot afecta foarte mult pielea. Pe lângă bine cunoscuta insolație, se poate să ai de-a face cu arsuri sau iritații, atât minore, cât și mai grave. Astfel, un alt lucru esențial care nu ar trebui să îți lipsească din bagaj este crema cu protecție solară. Optează pentru una cu SPF 50, deoarece este mult mai eficientă și nu uita să o aplici de fiecare dată când ieși din casă, nu doar la plajă. Preferabil, ia-o cu tine în geanta pentru a putea să o reaplici pe parcursul zilei. 

  1. O pereche de încălțări confortabile

Una dintre principalele activități de călătorie implică explorarea împrejurimilor și a obiectivelor turistice, ceea ce înseamnă că vei merge foarte mult pe jos. În acest fel, contează foarte mult să ai în bagaj o pereche de încălțări confortabile, precum o pereche de sandale de damă de la Modlet, care să nu te incomodeze deloc. Poți opta pentru o pereche simplă, neagră, care să se potrivească și cu ținutele tale pentru poze. 

  1. O umbrelă sau pelerină de ploaie

Chiar dacă ploile de vară sunt frumoase, mai ales când sunt urmate de un curcubeu, pot fi totodată torențiale. Imagineaza-ți cu ar fi să te plimbi prin orașul viselor tale, purtând cea mai frumoasă rochie, având părul aranjat și să înceapă o ploaie care să te ude din cap până în picioare. Această situație poate fi evitată ușor dacă nu uiți să îți pui în bagaj o umbrelă mica sau o pelerină de ploaie, pe care să le iei cu tine oriunde te duci. Astfel, te vei putea bucura de vacanță, indiferent de condițiile meteo.

  1. Un costum de baie

Indiferent dacă excursia ta are loc la munte sau la mare, există șanse să ajungi într-un loc cu piscină sau plajă, chiar dacă nu era planificat. Astfel de situații te pot lua pe nepregătite dacă nu ai un costum de baie la tine, neputând să te bucuri la maxim de acel moment. De aceea, un ultim lucru care nu ar trebui să îți lipsească din bagaj este costumul de baie. Îl poți lua oricând cu tine, fiind pregătită pentru orice activitate.

În concluzie, atunci când îți faci bagajul de călătorie este important să gândești și să împachetezi preventiv, pentru a te asigura că nu vei avea parte de surprize neplăcute pe perioada excursiei.

Sursa foto: unsplash.com