Ce presupune finisarea lemnului în câmp electrostatic 

Vopsirea în câmp electrostatic este cea mai importantă modalitate prin care pot fi vopsite materialele utilizate în realizarea diverselor obiecte. Tehnologia utilizată în timpul vopsirii în câmp electrostatic a avansat foarte mult în ultimii ani de zile. Datorită dezvoltării poate fi vopsit în câmp electrostatic și lemnul. Este de bun augur acest detaliu având în vedere că lemnul sau derivatele acestuia sunt extrem de utilizate în toate domeniile de activitate. Pentru ca acestea să poată fi utilizate în cele mai bune condiții trebuie să fie finisate în câmp electrostatic. Procesul de vopsire în câmp electrostatic este destul de simplu de realizat în cazul în care se apelează la o echipă de profesioniști. Acest proces trebuie să fie realizat cu ajutorul echipamentelor de ultimă generație pentru a putea oferi un rezultat cât mai bun. Pe scurt, vopsirea în câmp electrostatic presupune următoarele:

  • Pregătirea suprafeței. Pentru ca rezultatul obținut ca urmare a procesului de vopsire în câmp electrostatic să fie cât mai bun trebuie ca suprafața care urmează să fie vopsită să fie foarte bine curățată.
  • Vopsirea propriu zisă. În această etapă suprafața care urmează să fie vopsită este încărcată negativ prin intermediul unui electrod care este de asemenea încărcat negativ. Vopseaua pulbere utilizată în cadrul acestui proces de vopsire este încărcată pozitiv ceea ce face ca vopseaua să fie atrasă de către suprafața care trebuie să fie vopsită. Având în vedere că lemnul este slab conductor de electricitate este necesar ca umiditatea lemnului să fie situată între 10% și 12%. De asemenea, este necesar ca nivelul de umiditate al aerului din incinta în care se realizează procesul de vopsire în câmp electrostatic să fie între 60% și 70%.
  • Întărirea vopselei. Pentru ca vopseaua aplicată să se poată întări într-un mod cât mai eficient este ca suprafața vopsită să fie supusă unei temperaturi de aproximativ 200 grade Celsius.

Mdf-ul, unul dintre cele mai utilizate derivate ale lemnului trebuie să fie vopsit înainte de a fi utilizat

Pentru că lemnul este utilizat din ce în ce mai mult în multe domenii de activitate, se utilizează din ce în ce mai des derivate din lemn pentru a putea face față cererii tot mai mari pentru utilizarea lemnului. Mdf-ul este un exemplu foarte bun în acest sens. Acesta este un derivat al lemnului și este obținut ca urmare a amestecării fibrelor din lemn cu rășină și adeziv. Este un material care oferă un nivel ridicat de versatilitate motiv pentru care este foarte utilizat în multe domenii de activitate. Pentru ca acesta să poată fi utilizat în cele mai eficiente condiții trebuie să fie supus procesului de vopsire. Nu oricărui proces de vopsire ci procesului de vopsire în câmp electrostatic. Acest tip de proces oferă o serie de beneficii, câteva dintre cele mai importante sunt următoarele:

  • Oferă un aspect plăcut. Modalitatea în care vopseaua se lipește de suprafața lemnoasă oferă acesteia un aspect foarte plăcut. Stratul de vopsea este uniform ceea ce face ca suprafața lemnoasă să poată fi utilizată în cele mai eficiente moduri.
  • Este cea mai ieftină modalitate prin care o suprafață poate fi vopsită. 
  • Oferă posibilitatea de a alege dintr-o varietate mare de culori. Acest detaliu este foarte important mai ales în situația în care trebuie să fie vopsit mdf-ul. Pentru că acesta este utilizat în foarte multe activități trebuie să fie vopsit într-o varietate cât mai largă de culori.
  • Posibilitatea de a putea vopsi o cantitate mare de suprafețe într-o perioadă de timp scurtă.
  • Suprafețele vopsite utilizând metoda vopsirii în câmp electrostatic pot fi utilizate pentru o perioadă foarte lungă de timp pentru că stratul de vopsea aplicat în cadrul acestei metode de vopsire oferă un nivel de protecție foarte ridicat.
  • Suprafața lemnoasă care este vopsită prin intermediul vopsirii în câmp electrostatic poate avea aspectul unei suprafețe metalice. Asta în cazul în care se dorește acest lucru.
  • Suprafețele lemnoase care sunt vopsite utilizând metoda vopsirii în câmp electrostatic sunt prietenoase cu mediul înconjurător. Este un aspect foarte important având în vedere că trăim într-o societate în care nivelul de poluare este din ce în ce mai ridicat. Pentru al putea diminua este necesar ca fiecare dintre noi să facă eforturi. Optarea pentru metoda vopsirii în câmp electrostatic nu doar că este o metodă prietenoasă cu mediul înconjurător ci este și o metodă care oferă un raport preț – calitate avantajos. Pentru a putea afla cât mai multe detalii despre această metodă de vopsire dar și pentru a putea beneficia de cel mai bun serviciu de vopsire în câmp electrostatic trebuie apelat la o echipă de oameni care sunt special pregătiți și care utilizează cele mai performante echipamente.