În timp ce aspectul este una dintre cele mai importante îmbunătățiri din industria frigiderelor, mai multți oameni profită astăzi de diferite beneficii oferite de modelele moderne și inovatoare ale frigiderelor, cum ar fi un frigider încorporabil. Dacă trebuie să decizi și nu știi de ce ar trebui să optezi pentru un frigider încorporabil, iată mai jos care sunt avantajele și dezavantajele acestuia.

Mai mult spațiu

Un frigider incorporabil a venit ca răspuns al tendinței actuale de a crea mai mult spațiu. Instalarea unui frigider încorporabil modern, cu înălțime mică, îi ajută pe proprietari să câștige mai mult spațiu pe tejghea, fiind o soluție ideală pentru cei care doresc să economisească spațiu. Mutarea unui frigider într-un dulap de bucătărie inferior eliberează, de asemenea, spațiu prețios, suficient pentru a fi transformat într-un blat, care este, de obicei, mai valoros într-o bucătărie.

Design unitar și elegant

Cele mai multe frigidere moderne sunt fabricate din oțel inoxidabil sau aluminiu și completează foarte bine celelalte aparate moderne din bucătărie. De asemenea, există și variante care pot fi complet încorporabile, fiind mascate în mobilierul bucătăriei. Acest lucru rezultă într-un design unitar, modern și curat. De asemenea, acestea tind să fie mai rezistente în timp, ceea ce reprezintă un beneficiu foarte mare. 

Prietenos cu mediul

Toate frigiderele încorporabile sunt certificate Energy Star, pentru că cele mai multe dintre ele au fost fabricate după 2002. Fiind aparate care economisesc energie, instalarea unui frigider încorporabil nu numai că ajută mediul înconjurător, dar vă va și reduce factura la energie electrică. Este un avantaj foarte mare, pentru că un astfel de frigider își va amortiza investiția în timp.

Flux mai bun al traficului

Chiar și atunci când este plasat într-unul dintre colțurile bucătăriei, un frigider poate fi adesea enervant, mai ales când ai un spațiu limitat în bucătărie. În timp ce frigiderele standard ocupă destul de mult spațiu, făcând mișcarea în jurul acestuia mai dificilă, instalarea unui frigider încorporabil va spori fluxul de trafic în zona bucătăriei.

Ușor de montat

Ascunse în mod ideal în spatele mobilierului, frigiderele încorporabile funcționează la fel de bine ca cele standard. Adâncimea unui frigider încorporat va varia, deoarece acestea sunt proiectate pentru a se potrivi cu adâncimea unui dulap, puțin mai îngust decât aparatele normale și mai ușor de încadrat în multe spații. Dacă veți realiza mobilierul de bucătărie la comandă, aceștia se vor ocupa să încorporeze și frigiderul în mobilier. 

Compartimente mai mici

Ca și dezavantaje, primul ar fi că compartimentele unui frigider încorporabil pot fi, în unele cazuri, mai mici. Dacă aveți de depozitat alimente de dimensiuni mai mari s-ar putea să nu aveți loc. Însă, găsiți multe modele de frigidere încorporabile care au dimensiunile standard și pot fi încorporate unitar, ”îmbrăcate” în mobilier de jur împrejur.

Pot fi ceva mai scumpe

Acest tip de frigidere, pot fi, în anumite cazuri, mult mai scumpe decât un frigider standard. Fie că achiziționați un mini frigider încorporabil și un mini congelator încorporabil separat pentru a le pune sub blat sau fie că achiziționați un side-by-side, acestea pot, în cele din urmă, să vă ajungă mult mai mult decât un frigider clasic. Există, însă, și opțiuni de combine frigorifice încorporabile care au un preț mult mai avantajos decât cele clasice. Contează doar să acordați timp căutării și să știți exact ce nevoi aveți înainte de a achiziționa un nou frigider. În rest, nu ar trebui să fie deloc dificil să găsiți ceva care să corespundă cerințelor dumneavostră și care să se potrivească în bucătărie cât mai bine posibil.