Care sunt avantajele jucăriilor construite în lemn pentru copii și bebeluși, dar și cum le alegi în mod corect vei afla citind acest articol.

Avantajele jucăriilor din lemn

Jucăriile din lemn nu au apărut odată cu metoda Montessori, care le-a promovat și datorită căreia a devenit celebre pentru avantajele pe care le aduce în dezvoltarea copiilor și bebelușilor, ci ele au existat dintotdeauna. Motivele sunt lesne de înțeles:

Lemnul este un material calitativ

Din punct de vedere vizual și tactil lemnul este cel mai bun material. Multe dintre jucăriile din lemn sunt vopsite în culori atrăgătoare, calde și plăcute, iar unele au modele pictate manual. Pentru toate se folosesc vopseluri non toxice care împreună cu textura lemnului oferă un aspect calitativ.

Jucăriile din lemn rezistă mult timp

Comparativ cu alte jucării care sunt mai ușor de distrus sau de spart și care pot ajunge mult mai repede în gura copilului, jucăriile din lemn sunt construite pentru a rezista. Lemnul este cel mai rezistent material pentru jucării, întrucât rezistă la aruncări și la trântiri.

Jucăriile din lemn sunt ușor de întreținut

Jucăriile din plastic trebuie să fie curățate cu tot felul de produse special, însă această regulă nu se aplică și în cazul jucăriilor din lemn. Pe ele le poți curăța foarte repede și ușor cu o cârpă umedă atunci când faci curat prin casă.

Sunt jucării educative

Jucăriile din lemn dezvoltă imaginația, abilitățile motorii fine și coordonarea. Toate studiile și cercetările realizate în domeniu au arătat că jucăriile din lemn au un aport foarte important în dezvoltarea armonioasă fizică și psihică a copiilor.

Jucăriile din lemn sunt ecologice și sustenabile

Comparativ cu jucăriile realizate din plastic sau din alte material, jucăriile din lemn nu sunt nocive pentru sănătatea copiilor și sunt prietenoase cu mediul înconjurător.

Oferă experiențe senzoriale noi

Un puzzle din lemn, o mașinuță sau o păpușă din același material oferă o experiență senzorială nouă pentru copii. Folosim ochii pentru a procesa aproximativ 70% din informațiile care vin din mediul exterior, însă simțul atingerii ne ajută să completam perfect această imagine și să înțelegem pe deplin lumea înconjurătoare. Din acest motiv este indicat ca fiecare copil să descopere și să exploreze lumea din jur prin intermediul simțului tactil.Achiziționează și tu pentru copilul tău jucării din lemn pentru copii si bebeluși și beneficiază de calitate la un preț avantajos.