Înainte de asta, este important însă să alegem și o firma profesională, care se ocupă cu servicii de închirieri auto. Deși nu putem spune că la noi în țară acesta reprezintă un concept la fel de comun că în țările mai dezvoltate, a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani iar în prezent, avem la dispoziție numeroase astfel de firme, în special în capitală, acolo unde îi găsim și pe cei de la Premier Rent A Car. Cu sediul aflat în apropierea aeroportului Otopeni, firma a devenit o alegere foarte comună în special pentru persoanele care vin sau se întorc în țară și au nevoie de un mijloc de transport personal imediat ce ajung în aeroport.

Prin posibilitatea de a livra mașina aleasă acolo unde dorește clientul este cu atât mai simplu că acesta să o aibă la dispoziție chiar atunci când are nevoie de ea. 

Iată astfel și câteva dintre numeroasele avantaje oferite de o agenție de închirieri auto în general dar de care avem parte și la Premier Rent A Car:

1. Flexibilitate  

Închirierea unei mașini oferă o libertate de mișcare inegalabilă. Nu mai trebuie să vă ajustați programul în funcție de orarul mijloacelor de transport în comun sau de eventualele întârzieri. Cu o mașină închiriată, puteți pleca oriunde doriți, oricând doriți, fără a fi legat de restricții. Ca un exemplu, dacă o strada este mai aglomerată, atât în oraș cât și în afară, putem alege oricând o rută alternativă, pentru a evita întârzieri sau alte neplăceri.

2. Economie pe termen lung  

Deși poate părea contraintuitiv, închirierea unei mașini poate fi o alegere economică pe termen lung, mai ales dacă nu aveți nevoie de un vehicul în mod regulat. Gândiți-vă la costurile asociate cu achiziționarea, întreținerea, asigurarea și alimentarea unei mașini proprii. Prin comparație, plata pentru o închiriere ocazională poate fi mult mai rentabilă.

3. Diversitate în opțiuni  

Când decideți să închiriați o mașină, aveți la dispoziție o gamă largă de opțiuni în ceea ce privește marca, modelul și caracteristicile vehiculului. Astfel, puteți alege mașina perfectă pentru nevoile dvs. specifice, fie că este vorba de o mașină economică pentru o călătorie scurtă sau de un vehicul luxos pentru o ocazie specială. Cei de la Premier Rent A Car le pun la dispoziție clienților o flotă variată de autoturisme, de la cele de buget la cele de lux, sport, de tip SUV și nu numai. Pot acoperi astfel o paletă largă de preferințe și nevoi.

4. Mai puține griji legate de întreținere  

Atunci când închiriați un vehicul, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la întreținerea acestuia. Companiile de închirieri auto se asigură că mașinile lor sunt în stare perfectă și gata de drum. În cazul unor defecțiuni sau probleme, compania se va ocupa de reparații sau vă va oferi un alt vehicul. Totodată, fiecare mașina este atent verificată la Premier Rent A Car după ce aceasta este înapoiată de un client care a finalizat perioada de închiriere astfel încât următorul să aibă la dispoziție un mijloc de transport eficient și sigur.

5. Ideal pentru călătoriile în străinătate  

Când călătoriți într-o țară străină, transportul poate fi o provocare. Prin închirierea unei mașini, vă puteți bucura de confortul și independența de a explora noile destinații la propriul ritm, fără a depinde de tururile organizate sau de transportul public. Datorită faptului că multe firme oferă opțiuni fără limită de kilometri, tot ce trebuie să facem noi este să ne asigurăm că avem destul combustibil și să înapoiem mașina la timp.

6. Mai puțină uzură pe mașina personală  

Dacă aveți deja un vehicul personal dar doriți să evitați uzura acestuia pentru călătorii lungi, serviciul rent a car este o soluție perfectă. Astfel, economisiți resursele propriului vehicul și îl prelungiți durata de viață.

7. Încercarea unor modele noi  

Închirierea vă permite să testați diferite modele de mașini, ceea ce poate fi util dacă luați în considerare achiziționarea unui vehicul nou în viitor. Este o modalitate excelentă de a „testa” o mașină pe o perioadă lungă de timp, înainte de a lua o decizie de cumpărare.

8. Asigurări incluse  

Majoritatea serviciilor de închiriere auto vin cu diverse tipuri de asigurări incluse în preț. Acest lucru vă poate oferi liniștea sufletească că în cazul unui accident sau a unei defecțiuni sunteți acoperit.

Putem așadar încheia prin a spune că serviciile de închirieri auto oferă un mix de flexibilitate, eficiență economică și confort, făcându-le o alegere populară pentru mulți consumatori. Indiferent dacă călătoriți în scopuri de afaceri, pentru plăcere sau pur și simplu aveți nevoie de un mijloc de transport temporar, închirierea unei mașini poate fi soluția ideală pentru nevoile dvs.