Orice om are pasiuni pentru diverse activități sau lucruri și este bine să le urmeze deoarece oferă o satisfacție care nu se poate explica în cuvinte iar domeniul auto, de departe, poate transmite niște emoții aparte pentru orice pasionat. 

De exemplu, acum aveți posibilitatea de a redescoperi modelul ARO 240, probabil cel mai cunoscut model 4×4 în România al anilor respectivi. Vă puteți bucura de satisfacția asamblării unei machete fidele care respectă cu originalitate fiecare detaliu. Componentele machetei le veți primi împreună cu o revistă în care puteți găsi extrem de multe informații utile cu privire la industria auto din România din acea perioadă, detalii despre ARO în general, precum și cu privire la cele mai cunoscute modele 4×4 din lume. 

În ceea ce privește aceste machete auto ale modelului ARO 240, pe lângă faptul că sunt realizate în cele mai mici detalii, inclusiv culorile au fost alese în conformitate cu mașina iar multiple funcții mecanice precum direcția, suspensia, farurile, geamurile, ușile, capota și așa mai departe, sunt perfect funcționale. Săptămânal puteți achiziționa noi componente pe care le veți asambla precum un puzzle conform instrucțiunilor primite. 

Anul 1972 este anul în care a apărut oficial seria 24, ARO 240 fiind primul model din serie – vehicul 4×4 decapotabil în 2 uși. Inspirația pentru acest ARO a venit de la Fiat cu modelul Campanola, care la rândul să a fost insiprat după Jeep Wilys. 

Cu siguranță nimeni nu poate contesta faptul că Aro 240 este de departe un model emblematic pentru întreaga industrie auto din Romania – un model decapotabil în 2 uși, în special datorită faptului că modelele Aro au fost singurele mașini de teren de concepție 100% românească. ARO pe majoritatea timpului de producție, cel puțin până în anul 1989, exporta peste aproximativ 90% din vehiculele fabricate, vehicule care au ajuns peste tot în lume, inclusiv peste ocean, SUA, Africa, America de Sud și lista poate continua. 

Fabrica ARO a fost la Câmpulung-Muscel, iar modelele fostului producător românesc sunt la mare căutare în ziua de astăzi printre colecționarii de mașini de epocă de la noi din țară, lucru care nu poate decât să ne bucure având în vedere numărul mic de mașini ARO care se mai află în prezent în circulație. Din nefericire, anul 2003 a fost anul în care ARO a scos pe poarta fabricii ultimul model. Totuși, în Cehia a mai existat o fabrică care a produs modele ARO până în anul 2013.

Acestea fiind spuse, dacă ARO 240 înseamnă ceva pentru dumneavoastră, sunteți invitați să accesați magazinul online MagazinulColectionarului.ro și cu siguranță veți rămâne plăcut impresionați de produs. În plus, puteți achiziționa mai ieftin revistele împreună cu piesele, dacă veți comanda pe pachete. De asemenea, toate detaliile vă sunt puse la dispoziție pe site, împreună cu o gamă foarte variată de alte machete ale altor autoturisme istorice sau actuale precum în cazul generațiilor multiple de Ford Mustang.