Ca oricare eveniment, necesită multe pregătiri și multă atenție la fiecare detaliu pentru ca cei apropiați să se bucure de frumoasa ocazie. Trebuie puse la punct detalii importante și majore precum locația evenimentului, muzică, dar și mâncarea. Dar nu trebuie să uiți de micile detalii, care fac diferența, cum ar fi aranjamentele florale care vor da tot timpul un plus locației.

Criteriile după care te ghidezi în alegerea florilor potrivite botezului

În primul rând trebuie să știi că vei avea nevoie de aranjamente florale atât pentru a decora locația, cât și pentru a decora lumânarea de botez. Trebuie să alegi flori naturale, pentru că te vei bucura atât de aspectul lor plăcut și proaspăt, cât și de parfumul încântător. Ar trebuie să alegi flori de sezon pentru a fi sigur că te poți bucura de acestea cât mai mult timp, fiind proaspete. Un alt criteriu de bază este acela că trebuie să aranjezi florile în aranjamente care să fie cât mai deosebite, astfel că florile trebuie să fie potrivite pentru un rezultat cât mai bun.

Cele mai utilizate flori pentru un eveniment precum botezul sunt frumoșii trandafiri, dar și grațioasele orhidee. Culorile potrivite sunt alb, albastru, roz sau crem. Culoarea florilor se poate alege și în funcție de sexul bebelușului, pentru o fetiță sunt potrivite nuanțele de roz sau roșu, iar pentru băiețel poți folosi culori precum albastru sau mov.

Unde vor fi amplasate aranjamentele florale?

Florile pentru un eveniment, precum botezul, sunt folosite pentru a decora locația unde va a avea loc petrecerea. Pe fiecare masă este potrivită o vază cu flori colorate sau un aranjament de flori vesel. Trebuie să asortezi toate aranjamentele florale ce sunt prezente la acest eveniment, astfel că le vei asorta cu aranjamentele ce decorează lumânările.

Florile care decoreaza lumanarile de botez trebuie să fie neapărat naturale. Decorațiunile florale se pun fie pe o singură parte din lumânare, fie de jur împrejurul lumânării. Trebuie însă să alegi și lumanari botez potrivite, nu doar aranjamentele trebuie să fie speciale, ci și lumânările în sine trebuie să fie deosebite. Lumânarea trebuie să exprime puritatea, astfel că trebuie să o realizezi din ceară naturală, de culoare albă. Pentru a crea o legătură ce ar trebui să fie vizibilă între copilul botezat și lumânare, este de preferat să asortezi decorațiunile de pe lumânări cu îmbrăcămintea micuțului. Este de preferat ca nașii să ceară ajutorul părinților pentru alegerea lumânării, întrucât cu siguranță părinții nu au cum să greșească în această privință.

Florile pot fi folosite și pentru a decora cristelnita în care va fi botezat micuțul. Nu este obligatoriu acest aspect, însă cristelnița pare uneori exclusă din decorul botezului datorită materialului din care este confecționată, acesta fiind mai dur și mai puțin colorat în unele cazuri, așadar decorațiunile cu flori ar introduce-o în cadrul evenimentului.

În concluzie trebuie să acorzi mare atenție acestui eveniment și modului în care îl organizeze, dar mai ales trebuie să acorzi atenție micilor detalii, precum decorul sau lumânarea de botez. 

Sursa foto: pixabay.com