Avantajele capsulelor de cafea

Acest sistem cu capsule de cafea are anumite avantaje semnificative. În primul rând, cafeaua este perfect dozată, ceea ce împiedică orice posibilitate de a ajunge la o cafea prea tare sau insuficient de tare. Apoi, spațiul restrâns și etanș al capsulei permite păstrarea perfectă a aromelor complete ale cafelei proaspăt măcinate. Cafeaua nu se usucă și se păstrează mai mult timp.

Un alt avantaj este că există o gamă largă de capsule cu diferite arome. Așadar, pe lângă tradiționalul espresso și ristretto, poți descoperi senzații noi cu, de exemplu, „crema gusto dolce”, sau „intenso” și multe altele. În plus, cafeaua poate fi achiziționată în pachete care conțin mai multe sortimente de capsule, așa că nu mai bei aceeași cafea din nou și din nou.

Aceste capsule asigură, de asemenea, rapiditate și ușurință în utilizare. Tot ce trebuie să faci este să încarci aparatul de cafea și totul se întâmplă automat. Același lucru este valabil și pentru întreținere. Deoarece cafeaua nu intră niciodată în contact cu aparatul, pur și simplu arunci capsulele goale pentru a-l curăța.

În sfârșit, aparatele de cafea cu capsule au un design studiat și rafinat, nu sunt doar aparate de cafea, sunt obiecte reale pe care îți face plăcere să le expui, îmbinându-se minunat cu mediile de lucru din casa oricui.

Dezavantajele capsulelor de cafea

Cu toate acestea, există unele dezavantaje.

Pe lângă prețul mai mare decât cafeaua măcinată tradițională, unele capsule pot fi folosite doar cu un anumit aparat de cafea, ceea ce ar putea duce la costuri suplimentare. 

Pentru companiile cu o forță de muncă mare, aceste aparate se pot dovedi prea lente în comparație cu dozatoarele automate de cafea. Într-adevăr, deși rapide pentru unele cafenele, acestea nu ating viteza de execuție a utilajelor întâlnite de obicei în companiile mari. 

Cum să-ți alegi aparatul de cafea profesional?Pentru a evalua cât mai bine investiția pe care o reprezintă achiziția unui aparat de cafea pentru o firmă sau pentru utilizare personală, este esențial să alegi o marcă bună, să iei în considerare modelul aparatului de cafea și prețul acestuia, costurile de întreținere, precum și costul consumabilelor. De asemenea, verifică dacă aparatul tău permite folosirea mai multor mărci de capsule de cafea. Astfel, ai garanția că ai mai multe opțiuni la dispoziție și ai posibilitatea de a achiziționa și capsule mai ieftine.