Amenajează cu atenție zona de odihnă 

Dacă te-ai săturat de dezordinea din zona canapelei, atunci ar trebui să ai în vedere reorganizarea acesteia. Scapă de pernele în plus și alege o cuvertură sau un pled care să îți ofere și confort, dar care să și dea spațiului tău un aspect degajat. 

Poți să găsești o multitudine de modele de cuverturi și pleduri aici. Ai de unde alege, astfel încât să găsești o soluție atât pentru armonizarea culorilor principale din living, cât și pentru a crea contraste captivante. Păturile sunt un accesoriu deosebit în amenajările nordice, deoarece ele ne conduc cu gândul la căldură, inducând astfel o puternică stare de relaxare și confort. 

Schimbă mobilierul vechi

Stilul nordic implică, pe alocuri, și o schimbare a mobilierului. Poți opta pentru corpuri modulare și pentru elemente de susținere cât mai simple. Mobilierul este preferat în culori cât mai deschise, pentru a da luminozitate spațiului. Astfel, poți alege corpuri de mobilier modular pentru zona bibliotecii, amenajând cu ușurință locul destinat cărților, pe care să îl delimitezi, spre exemplu, de alte vitrine și etajere. 

Optează pentru perdele și draperii

Schimbă jaluzelele verticale sau storurile cu elemente textile pentru acoperirea ferestrelor. Un alt secret al stilului nordic este că la baza lui se regăsesc noțiunile de confort și de naturalețe, iar perdelele sunt accesoriile perfecte pentru a reda atmosfera primitoare specifică.

Alege perdele cât mai deschise la culoare, de preferat albe, care să te poarte cu gândul la puritatea zăpezii. De asemenea, optează pentru draperii groase, din materiale cât mai pline, precum catifeaua, care să acopere perdelele și care să te ferească de căldura și lumina soarelui din zilele toride de vară.

Draperiile vor trebui alese în nuanțe mai închise, însă nu pierde din vedere culoarea principala din paleta cromatica a sufrageriei tale. Poți opta, spre exemplu, pentru draperii în nuanțe de albastru regal, acestea devenind pata de culoare din living. De asemenea, poți alege culori specifice stilului scandinav, gri sau antracit, pentru continuitate.

Alege o masă de cafea cât mai simplistă

Sufrageria este o zona în care de obicei se adună întreaga familie pentru socializare. Dacă vrei să creezi un spațiu cât mai plăcut, atunci poziționează o măsuță de cafea în centrul camerei, pentru a nu fi nevoit să muți discuțiile și socializarea în zona bucătăriei sau a diningului. 

Mesele de cafea trebuie să aibă un design cât mai simplu, astfel încât să nu încarce suplimentar spațiul. De asemenea, acestea trebuie să fie realizate din materiale moderne și reci, de tipul sticlei. Joacă-te creând contraste surprinzătoare și alege o masă din sticlă neagră, dacă spațiul tău este amenajat în culori foarte deschise. În caz contrar, optează pentru o măsuță mai deschisă la culoare.

Iluminează încăperea cu lumină caldă

O sufragerie amenajată în stil nordic se animă cu adevărat în momentul în care lumina artificială invadează spațiul. Alegând o lumină caldă, vei vedea cum sufrageria ta prinde viață, pentru că elementele decorative se scaldă în nuanțe aurii. Astfel, confortul vizual se îmbunătățește, la fel și starea ta.

Nordicii sunt foarte pretențioși în ce privește alegerea corpurilor de iluminat, întrucât acestea trebuie să „îmblânzească” lumina și să o răsfrângă într-un mod plăcut. Poți să optezi pentru candelabre din sticlă, lămpi sau aplice moderne, atât pentru a crea o atmosferă primitoare în întreaga cameră, cât și pentru a scoate în evidență anumite elemente de decor.  

Alege să păstrezi camera cât mai aerisită, renunță la obiectele nefolositoare și creează din spațiul liber un element de discurs vizual. Astfel, te vei bucura de o sufragerie complet adaptată cerințelor stilului nordic.

Sursa foto: vivre.ro