Lipsa de produse de îngrijire intima este o problemă globală semnificativă cu care se confruntă multe femei. Aceasta nu se rezumă doar la limitările financiare, ci și la lipsa educației menstruale sau lipsa accesului la condiții de igienă adecvate. Combaterea sărăciei menstruale necesită eforturi susținute pentru a asigura că toate femeile și fetele au acces la produse menstruale, educație adecvată și susținere, astfel încât menstruația să nu mai fie o sursă de stigmat și suferință. 

Always crede în importanța solidarității și susținerii reciproce motiv pentru care s-a alăturat și în acest an inițiativei Asociației Pe Stop. Donația de peste 220.000 de absorbante garantează accesul la produsele de igienă menstruală pentru femeile și fetele care se află în situații defavorizate timp de un an.

Asociația Pe Stop ajută aproximativ 1000 de beneficiare din București și zonele rurale în fiecare lună prin distribuția de produse esențiale de igienă menstruală. În plus, organizează ocazional cursuri de igienă, astfel încât să ofere acces femeilor la produse și informații adecvate pentru igiena menstruală. 

Ultimul an a fost esențial în dezvoltarea rețelei Pe Stop, pentru că am extins activitățile – care inițial se întâmplau predominant în București – în comunități vulnerabile din restul țării. Extinderea aceasta nu ar fi fost posibilă fără susținerea și încrederea partenerilor de la Always România, care ne furnizează absorbantele de care avem nevoie pentru a respecta promisiunea făcută beneficiarelor noastre – aceea de a le susține pentru ca ele să-și poată gestiona menstruația în siguranță și cu demnitate.” – Irina Vasilescu, președinta Asociației Pe Stop a declarat Irina Vasilescu, președinta Asociației Pe Stop.

Despre Pe Stop

Asociația Pe Stop luptă cu sărăcia menstruală din România începând cu anul 2018. Distribuim lunar pachete gratuite cu produse de igienă menstruală fetelor și femeilor vulnerabile, organizăm cursuri de igienă și facem demersuri pentru ca legislația să faciliteze accesul persoanelor vulnerabile la produsele de care au nevoie pentru a se îngriji în siguranță și cu demnitate. Aflați mai multe la www.pestop.org 

Despre Always

Always®, lider mondial în domeniul produselor de îngrijire intimă pentru femei, oferă o gamă variată de absorbante concepute pentru a corespunde oricărui tip de corp, flux de menstruație şi oricărei preferințe. Gama de produse Always include Always Ultra, Always Platinum, Always Cotton Protection, Always Liners. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați https://www.youtil.ro/ 

Despre Procter&Gamble

P&G deservește consumatori oferind unul dintre cele mai puternice portofolii ce include branduri de încredere, de calitate și superioare precum Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks® și Whisper®. Comunitatea P&G desfășoară operațiuni în aproximativ 70 de țări din întreaga lume. Vă rugăm să vizitați http://www.pg.com pentru cele mai recente noutăți şi informații suplimentare despre P&G şi brandurile sale.