Înainte de a oficializa orice tip de relație, ai grijă la prezența red flagurilor. Prin red flag – o denumire la modă în această perioadă – se înțelege un semnal de alarmă sau un moment care te poate pune pe gânduri, referitor la partener. Am ales câteva zone în care astfel de situații ar putea să apară, pentru a-ți da seama ușor de ce nu te simți confortabil în astfel de contexte.
Atenția la detalii
Vorba binecunoscută conform căreia detaliile fac diferența nu este atât de celebră fără un motiv anume. A fi atent la detalii este una dintre primele condiții ce trebuie îndeplinite pentru ca o relație să funcționeze. Și, mai concret, este nevoie de atenția unuia la nevoile mici ale celuilalt, nu să urmeze premiza că fiecare este pe cont propriu. Un exemplu simplu este următorul: are o Skoda Kodiaq din 2024 care arată excelent la interior, este îngrijită și mereu pregătită de plimbare, dar când ți-e lumea mai dragă el deschide geamul și aruncă un ambalaj la întâmplare. Contrastul dintre cele două aspecte ar trebui să îți ridice un semn de întrebare.
De asemenea, dacă nu este o persoană care să pună preț pe astfel de lucruri, este bine să îi explici de ce atenția contează pentru tine și de ce ar fi important să țină cont de unele aspecte de finețe, dacă respectă părerea ta. Inclusiv modul lui de a se comporta după o astfel de discuție este, de la sine, extrem de relevant pentru a-ți face o părere.
Relația cu familia
Lucrurile se complică destul de mult când vine vorba de relațiile de familie. Totuși, un echilibru la acest capitol este semn de maturitate și dezvoltare pe plan independent. Evident că unele familii sunt disfuncționale și nu suntem obligați să rămânem într-un mediu toxic, dar este foarte important cum se raportează potențialul tău partener la aceste situații.
Cel mai probabil nu sunt detalii ușor de oferit și abordarea acestui subiect poate fi incomodă, dar este bine să știi și dacă nu cumva cel cu care mergi la date-uri de ceva timp este mult prea atașat de familie, chiar și major fiind, luând toate deciziile după aprobarea părinților. O oarecare independență va trebui construită pentru că relația se întâmplă între voi doi și orice intervenție exterioară nedorită este dăunătoare.
Comunicarea
Ce spune și, mai ales, ce nu spune potențialul partener este o altă zonă care ar putea să te lămurească dacă ai dubii. Nu doar că trebuie să susțină cu fapte ceea ce spune, dar verbalul și nonverbalul trebuie să se potrivească. Fii atentă la micile gesturi care ar putea contrazice afirmații prea pompoase, pentru că acestea din urmă ar putea ascunde o minciună.
Important este și cum vorbești tu despre el. Este probabil un aspect luat în considerare ceva mai puțin, dar care spune multe despre adevărata ta părere legată de acest posibil partener, o părere ce nu este tot timpul conștientizată din prima. Instinctiv știi că nu este totul în regulă, dar va mai dura puțin până să conștientizezi tu.
Deschiderea și relațiile interumane
Perioada de tatonare înainte de orice relație este cea mai armonioasă și pașnică din toate punctele de vedere, mai ales că intervine și fenomenul îndrăgostirii, când totul pare roz. Totuși, dacă în această perioadă de pre-relație găsești un aspect care îți dă de gândit, discutați-l împreună și observă dacă este dispus să schimbe ceva sau acceptă o critică fără să exagereze.
De asemenea, comportamentul în public și cel din privat nu ar trebui să difere prea mult la nivel de principii: politețea, punctualitatea sau respectarea promisiunilor trebuie să fie la ordinea zilei atât în relația cu alți oameni, în business, în evenimente publice, cât și la întâlnirile și în zilele petrecute alături de tine – pe termen lung, nu doar la început de relație.
A avea foarte multe preferințe comune cu un eventual partener nu garantează un succes al relației. A porni la un astfel de drum fără păreri preconcepute, dar și fără a aștepta perfecțiunea s-ar putea să fie cheia succesului. Evident că nu ar trebui să așteptăm de la partenerul nostru imposibilul, dar este important să știm exact care este nivelul calității umane cu care rezonăm și să știm unde se încadrează și el. Relațiile sănătoase se bazează pe un echilibru, pe acceptarea defectelor și nu pe lupte de putere.
Sursă Foto: Pixabay