Însă, având o selecție atât de variată de rochii de ocazii de damă, există șansa să găsești ceea ce îți dorești mai repede decât ai crede. Înainte de a porni la drum în căutarea rochiei de ocazie perfecte, definește aspectele importante de care ai vrea să ții cont în alegerea finală, respectiv preferința pentru o rochie scurtă sau lungă, pentru o anumită culoare sau un anumit model. 

În cazul în care nici pentru aceste aspecte nu ai informații clare ca să știi exact ce te avantajează, iată câteva aspecte despre rochiile de ocazie perfecte pentru anul 2021. 

Lungimea perfectă a unei rochii de ocazie potrivite 

Deși alegerea finală a rochiei de ocazie trebuie să se facă ținând seama mai ales de forma corpului și de caracteristicile purtătoarei, anul acesta este anul rochiilor midi. Considerată, pe vremuri, lungimea potrivită mai degrabă persoanelor de vârsta a treia, astăzi, lungimea midi este lungimea perfectă a unei rochii elegante, absolut încântătoare, ideală pentru diverse ocazii. 

Îmbrăcată într-una dintre aceste rochii de ocazie midi te poți prezenta și la un eveniment deosebit, și la o petrecere între prieteni, și la o petrecere office, iar senzația va fi aceeași: eleganță, rafinament, aspect inedit. 

Rochiile mini au fost și vor fi întotdeauna preferate de cele care vor să arate sexy și să atragă privirile celorlalți. Și pot face acest lucru și acum, pentru că o rochie scurtă este la modă în orice moment, se pare. Mai ales dacă lungimea acestor rochii de ocazie scurte este cu mult deasupra genunchilor. 

O noutate în ceea ce privește lungimea preferată pentru rochiile de ocazie din acest an este dată de rochiile lungi, însă nu până în pământ. O lungime trei sferturi pentru o rochie de ocazie este potrivită mai ales persoanelor înalte, care vor să scoată în evidență silueta perfectă. 

Modele inedite ale rochiilor de ocazie în 2021

Anul acesta se poartă rochiile care îți oferă libertate de mișcare, în care te simți bine și care îți oferă șansa de a fi tu, chiar și la ocaziile mai deosebite. Rochiile croite larg, cele cu croială asimetrică și cele cu volane fac senzație în acest an. Și pe bună dreptate, deoarece poți alege modele de rochii de ocazie elegante, frumoase, rochii în care să te simți cu adevărat bine și să simți că petrecerea poate începe în orice moment. 

Culoarea rochiei de ocazie perfecte pentru 2021 

Dacă nu trebuie să respecți o anumită tematică a evenimentului la care participi sau nu trebuie să ții seama de anumite aspecte specifice, simte-te liberă să alegi o rochie într-una dintre cele mai vii culori. Vara aceasta poți miza pe corai sau verde, mov sau albastru turcoaz. Albul imaculat rămâne în tendințe și în acest an alături de clasicul negru cu care poți face față oricărei provocări, oricât de elegantă ar fi. 

Pentru o ținută de ocazie completă…

Alege o pereche de sandale cu toc înalt pentru a avea o ținută elegantă sau o pereche de pantofi cu toc mai jos pentru o ținută lejeră, la o petrecere între prieteni sau la un eveniment restrâns, precum un botez în familie. Nu uita că machiajul și coafura trebuie să fie în acord perfect cu vestimentația, iar bijuteriile și accesoriile potrivite nu trebuie să lipsească pentru ca ținuta să fie una completă. 

Alege-ți rochia de ocazie în funcție de evenimentul la care participi, în funcție de stilul pe care îl ai, de materialele din care este aceasta realizată, respectiv în funcție de modelul care se potrivește morfologiei corpului tău. Fă o alegere potrivită pentru a te simți liberă să te distrezi, pentru a te simți bine, pentru a face din ocazia la care participi una inedită.