Cum să-ți personalizezi tricourile și alte tipuri de îmbrăcăminte de lucru

În ziua de astăzi, o știm cu toții, se poate personaliza aproape orice tip de îmbrăcăminte, de la șorțuri la șepci, trecând prin tipicele tricouri personalizate, jachete, pantaloni, rucsacuri, genți textile… Ideea este că pentru fiecare tip de îmbrăcăminte, culoare, design și țesătură este adecvat un tip de personalizare. Și nu știm întotdeauna exact care este cel mai potrivit pentru ceea ce ne trebuie nouă. Dacă ne referim strict la produse personalizate din materiale textile, există mai multe tipuri de a face acest lucru. Iată ce propunem:

Broderie

Prima metodă pe care urmează să ți-o explicăm este broderia directă, fiind una dintre cele mai solicitate metode și vom vedea de ce. Acest sistem este unul dintre cele mai rezistente deoarece se realizează prin coaserea propriu-zisă cu ață direct pe tricou, plasă, șapcă și așa mai departe, realizând forma dorită, logo-ul companiei, mesajul pe care îl dorim etc. Atenție, pentru ca rezultatul să fie de calitate, este necesar ca acesta să îndeplinească anumite cerințe.

De exemplu, modelele foarte mici nu ar trebui să fie brodate, deoarece cusăturile de ac prea apropiate vor deteriora materialul. Însă, nici modelele foarte mari nu pot fi brodate pentru că riscăm să deterioram haina. În general, personalizarile de tip broderie nu ar trebui să depășească 10 cm.

Patch-uri brodate

În cazul în care dorești să aplici un design foarte mic sau logo-uri cu un aspect mai dens, ca de exemplu un blazon, care are multe culori, există o alternativă care se adaptează perfect. Este vorba despre patch-uri brodate, care se atașează ulterior de tricou sau de obiectul textil la alegere. Broderia este realizată pe o țesătură separată, care este ulterior atașată de îmbrăcăminte. 

În plus, există și alte alternative, de exemplu, în cazul în care dorești o piesă textilă brodată cu logo-ul tău în aceeași culoare cu piesă vestimentară în sine, se folosesc aplicații de broderie. Broderia se face pe o căptușeală de altă culoare și ulterior este cusută pe piesă respectivă.

Serigrafie 

Serigrafia este o altă metodă foarte des întâlnită în imprimeurile textile. Această procedură este una dintre cele mai utilizate atunci când vorbim, de exemplu, de uniforme la comandă. Se recomandă metoda atunci când numărul de articole vestimentare ce trebuie personalizate este mai mare de 20 de articole vestimentare. De obicei este metoda aleasă atunci când ai nevoie de o imagine sau un logo într-una sau două culori. Avantajul acestei metode este că poate fi folosită oriunde, fie că dorești să pui modelul pe piept, mâneci etc…

Transfer termic

Este una dintre cele mai folosite opțiuni de personalizare vestimentară deoarece presupune un cost mai mic. Este soluția optimă pentru tricoul tău personalizat! Ai un proiect complex, cu imprimeuri ce trebuie să conțină foarte multe detalii? Imprimarea tricourilor prin transfer termic este soluția! Este o tehnică de imprimare textilă foarte elaborată, permițând că o imagine, chiar una complexă, să fie imprimat pe un tricou direct pe materialul textil. Cernelurile reacționează la căldură și pătrund în textura țesăturii.

Imprimarea termică face posibilă și imprimarea suprafețelor mari sau mici. Toate suporturile textile sunt personalizabile: tricou, tricou polo, hanorac, sau chiar o geantă textilă. Imaginea imprimată pe un material textil nu crapă, chiar și după mai multe spălări. Logo-ul, imaginea sau mesajul tău rămâne intact, iar opțiunile de culori sunt nelimitate. De asemenea, această tehnică îți permite să imprimi logo-ul, imaginea sau fotografia la înaltă definiție pe tricouri. Redarea este de calitate și precisă.

Imprimarea prin transfer termic poate fi aplicată atât la serii mari, cât și la cele mici. Comenzile sunt posibile chiar de la 1 bucată. Totuși, trebuie să fim atenți atunci când spălăm aceste articole. Trebuie spălate la 30° C și materialul textil trebuie întors pe dos atunci când este băgat  în mașina de spălat.

 Beneficiile acestei metode sunt foarte multe. Ai prețuri avantajoase la cantități mici și medii.

Logo-urile și fotografiile complicate sunt imprimabile, iar detaliile sunt perfecte. Totul este integrat în textura materialului textil și un asemenea tricou  este plăcut de purtat. Singura problemă este că imprimeurile cu transfer se pot face doar pe produsele din bumbac.

De ce să alegem transferul termic ca metodă de imprimare?

Să zicem că vorbim despre un grup de 12 prieteni sau colegi de muncă care doresc să realizeze un tiraj de 12 tricouri personalizate cu un design mic. În acest caz, ar fi recomandat să folosească transferul termic, deoarece pentru acest număr de articole de îmbrăcăminte transferul ar fi mai ieftin decât serigrafia.

Sau, ai un mic restaurant de familie și nu ai nevoie decât de un număr mic de tricouri personalizate cu numele fiecărui membru imprimat? Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să pariezi pe transferul termic. Este cea mai bună soluție.

În funcție de numărul de articole vestimentare, de materialul acestora și de designul pe care dorești să îl imprimi sau să îl brodezi, va fi mai indicat să folosești o metodă de personalizare sau altă. Prin urmare, odată ce cunoști complexitatea subiectului, vezi ce se potrivește atâta ca și calitate, cantitate, dar și din punct de vedere economic.