Alimentele pe care le incluzi în dieta zilnică, precum și rutina de îngrijire a pielii sunt factori care pot determina aspectul și textura tenului tău. Pielea are nevoie de hidratare pentru a-și păstra luminozitatea și fermitatea, iar adoptarea unui stil de viață echilibrat te poate ajuta să menții sănătatea celui mai mare organ al corpului uman.

Când vine vorba de piele uscata, sunt unele obiceiuri zilnice care pot asigura hidratarea. Îți prezentăm, în rândurile următoare, câteva dintre acestea:

Spală-te pe față de cel puțin două ori pe zi

Folosește un produs de curățare bând, care nu conține alcool, pentru spălarea feței atât dimineața, cât și seara. Este indicat să eviți spumele de curățare, întrucât acestea usucă și mai tare tenul.

De pildă, poți folosi un gel spalare emolient Ivahidra+, care asigură curățarea și hidratarea pielii uscate și, în același timp, calmează senzația de mâncărime și iritația.

Este important să respecți ritualul de îngrijire a pielii și, pe lângă spălarea feței, să aplici toner și cremă hidratantă. Dimineața, este necesar să folosești o cremă hidratantă cu factor de protecție solară, indiferent de anotimp.

Spală-te cu apă caldă

Temperatura apei poate afecta stratul exterior al pielii. Limitează dușurile sau băile la 5-10 minute și încearcă să te speli mai degrabă cu apă caldă decât fierbinte, pentru a nu elimina uleiurile naturale ale pielii. Totodată, alege produse de curățare fără parfum (hipoalergenice) și fără alcool.

Imediat după baie, cât pielea este încă umedă, este important să aplici loțiune hidratantă pe corp, pentru că astfel produsul pătrunde mai bine în piele.

Aplică produse hidratante de mai multe ori pe zi

Aplică creme hidratante de mai multe ori pe zi, mai ales când simți că pielea este foarte uscată, dar și imediat după spălarea mâinilor. Pentru a alege produsele adecvate tipului de ten, este important să ceri sfatul unui medic dermatolog, întrucât acesta știe care sunt ingredientele potrivite nevoilor pielii.

Consumă cel puțin doi litri de lichide

Alimentația joacă un rol important în menținerea sănătății pielii, de aceea este recomandat să consumi cât mai multe fructe și legume, precum și alimente bogate în proteine. Totodată, pentru a asigura hidratarea pielii și pentru a evita descuamarea, este indicat să consumi cât mai multe lichide. Evită însă băuturile alcoolice, deoarece acestea deshidratează foarte tare pielea. Obișnuiește-te să consumi zilnic doi litri de apă, iar în sezonul cald poți opta și pentru băuturi răcoritoare, precum limonadele.

Folosește un umidificator

Aerul cald din interior poate usca pielea sensibilă și poate agrava senzația de mâncărime și descuamarea. Un umidificator este o soluție eficientă pentru a respira un aer proaspăt în fiecare zi.

Problemele apar în special în sezonul rece, când, din cauza sistemului de încălzire, aerul își pierde umiditatea naturală și devine uscat. Specialiștii recomandă menținerea umidității în jurul valorii de 40-60%, pentru ca aerul să fie respirabil, iar poluanții să fie eliminați.

Pentru a menține sănătatea pielii, este necesar să acorzi o atenție sporită obiceiurilor zilnice, astfel încât să eviți factorii care pot cauza daune epidermei. Așadar, evită expunerea la soare, hidratează-te în permanență și curăță tenul de cel puțin două ori pe zi.

Sursă foto: Pexels