La un amanet pentru vânzarea aurului poți amaneta aur și bijuterii din aur. Poți vinde bunurile pe care nu le mai folosești și să achiziționezi tot de aici alte articole de valoare, la prețuri avantajoase, ai garanția calității și siguranța tranzacțiilor. 

Poți obține o evaluare și online, fără a te deplasa fizic cu bunul de interes, completând formularul de pe site-ul amanetului. Tot ce trebuie să faci este să trimiți imagini cu obiectele din aur, cât mai clare și să oferi detalii pentru a obține o evaluare corectă. Abia apoi poți merge în locația fizică, știind ce vrei să faci: să amanetezi sau să vinzi bunurile. 

Valoarea bunului amanetat

După evaluare, expertul va stabili valoarea de amanetare a obiectului de aur. La amanet poți duce aur și bijuterii din aur de la 8K până la 24K, pentru care primești o sumă atractivă, în funcție de caracteristicile produselor.  

Orice produs din aur, chiar și întreținut și păstrat în cele mai bune condiții nu mai poate avea aceeași valoare ca atunci când a fost achiziționat, când era nou. În funcție de elementele avute în vedere de expert și de aspectul general, prețul final pe care îl poți primi este apropiat de valoarea inițială, așadar un articol mai bun, aduce o sumă mai mare de bani. 

Semnarea contractului de amanetare

După stabilirea valorii de amanetare, dacă ești mulțumit de sumă, ai posibilitatea să semnezi contractul de amanetare în care vor fi specificate drepturile și obligațiile părților, perioada de amanetare, rata dobânzii aplicate, precum și consecințele neîndeplinirii obligațiilor legale. 

Împrumutul de tip amanet

Semnarea contractului îți aduce banii în cont pentru obiectul de care te desparți o perioadă. Trebuie să știi că pe durata contractului rămâi proprietarul acestuia, iar casa de amanet îl păstrează în condiții de siguranță și nu îl poate pune în vânzare către alte persoane.

Potrivit contractului, poți recupera bunul imediat ce achiți valoarea totală a împrumutului de tip amanet. Ai dreptul să soliciți chiar și o prelungire a contractului de amanetare, dar pentru aceasta trebuie să achiți comisionul aferent perioadei păstrării bunului în cadrul casei de amanet. Valoarea acestuia poate varia, în funcție de promoția din agenția unde a fost încheiat contractul.

În eventualitatea în care nu achiți integral împrumutul de tip amanet până la finalul perioadei contractuale și nici nu soliciți prelungirea acestuia, casa de amanet are dreptul legal să scoată obiectele tale din aur la vânzare, pentru a recupera suma care ți-a fost acordată temporar. 

Procesul de amanetare a obiectelor de valoare este destul de simplu. Casa de amanet evaluează și acordă atenție sporită elementelor care conferă autenticitate și aduc informațiile necesare pentru stabilirea valorii bunurilor. Tu trebuie să decizi dacă amanetezi și să te asiguri că poți respecta condițiile stipulate în contractul legal, rambursarea la timp a valorii totale împrumutate îți readuce în posesia bunurile, proprietate personală, pentru a te bucura în continuare de ele.