Prea multe femei care-și doresc să lucreze în industria videochatului se tem că nu au vârsta potrivită pentru a începe o carieră în acest domeniu. Dacă majoritatea își imaginează că sunt prea în vârstă pentru a debuta, există și câteva femei care-și imaginează că sunt prea tinere. Adevărul este că vârsta chiar nu este atât de importantă. Află din cele ce urmează dacă există o vârstă minimă sau maximă pentru videochat și de ce nu contează de fapt câți ani ai pentru un studio de videochat

Care este vârsta minimă pentru a practica videochatul? 

La fel ca în cazul majorității meseriilor din România, pentru a putea deveni model de videochat, trebuie să ai cel puțin 18 ani. Aceasta este vârsta la care vei fi considerată majoră și vei putea lua decizii în cunoștință de cauză. La momentul angajării, studioul de videochat îți va cere oricum o copie după buletin, deci acest aspect poate fi verificat foarte ușor. 

Care este vârsta maximă pentru a practica videochatul? 

Deși majoritatea modelelor nu depășesc vârsta de 45 de ani, adevărul este că nu există o vârstă la care să trebuiască să încetezi această activitate. Așadar, vei putea să te retragi din această industrie în momentul în care constați că nu-ți mai face plăcere această activitate sau câștigurile obținute nu mai merită efortul depus. Astfel, vârsta de retragere depinde doar de tine! 

De ce nu contează vârsta în videochat? 

În cele ce urmează îți vom oferi câteva argumente care să-ți detalieze de ce succesul în videochat nu depinde de vârsta modelului. 

Femeile sunt frumoase indiferent de vârstă

O femeie care are grijă de ea, atât spiritual, emoțional, intelectual cât și fizic va fi frumoasă la orice vârstă. Pentru asta va fi nevoie să investești într-o alimentație de calitate, sport și diverse activități care să-ți dezvolte capacitățile intelectuale, cât și cele de comunicare. Doar așa vei fi atrăgătoare la  20, 30 sau chiar 40 și 50 de ani. 

Gusturile nu se discută 

Un alt lucru pe care-l vei descoperi destul de repede în activitatea de model este faptul că utilizatorii platformelor de videochat sunt destul de diferiți și au gusturi extrem de variate. Nu-ți face griji în legătură cu vârsta sau chiar în legătură cu aspectul fizic. Anumiți utilizatori vor aprecia prospețimea pe care le-o transmite o femeie de 20 de ani, pe când alții vor fi mai interesați de experiența de viața pe care le-o va împărtăși o femeie trecută de 40 de ani. Îți garantăm că există un public numeros, indiferent de vârstă. 

Fiecare vârstă are avantajele ei 

Așa cum scriam și mai sus, vei putea miza pe diferite atuuri în funcție de vârsta pe care o ai. Tânără fiind, probabil vei miza mai mult pe aspectul fizic, pe cât de jucăușă ești și cât de multe lucruri noi ești dispusă să descoperi. Astfel, vei putea atrage membri prin diverse joculețe, interpretări ale unor personaje sau chiar relații online virtuale în care să te lași dominată de utilizatori mai în vârstă. 

Ca model de videochat trecut de 30-40 de ani, vei putea pune accentul pe experiența de viață, abilitățile de ascultare și comunicare și pe o atitudine oarecum maternă, dar în același timp dominantă, preferabilă pentru bărbații mai tineri care caută să fie înțeleși și ghidați în viață. 

În definitiv nu contează vârsta modelului de videochat, ci cât de bine știe să se pună în valoare! 

Sursa foto: pexels.com