Ca gătitul să meargă strună de fiecare dată, iată ce alimente nu trebuie să îţi lipsească din congelator:
Legume curăţate şi tăiate
Legumele congelate îţi vor fi de folos pentru o mulţime de preparate, de la supe sau ciorbe şi până la tocănițe sau salate. Asigură-te că ai mereu legume congelate puse deoparte, curăţate şi tăiate. Poţi să pregăteşti chiar tu pungi cu legume, pe care să le cureţi şi tai cubuleţe, dar ai şi varianta de a cumpăra legumele direct din supermarket. Găseşti în magazine şi online o varietate mare de legume congelate, pentru toate gusturile şi preferinţele.
Pâine
Pâinea se număra printre alimentele esenţiale din cămară, însă termenul scurt de valabilitate îţi poate da bătăi de cap. De aceea, e o idee bună să congelezi pâine, ca să te asiguri că nu rămâi niciodată fără acest aliment în casă. Poţi chiar să prepari pâine de casă în cantităţi mari, pe care mai apoi să o congelezi.
Stock de pui/ legume/ vită
Stock-ul este o supă clară, de obicei concentrată, pe care o poţi folosi ca bază pentru mâncăruri, dar şi ca preparat principal. Ca să găteşti uşor şi fără bătăi de cap, congelează stock de pui, legume sau vită, fie cumpărat, fie preparat de tine acasă, ca să îl ai mereu la îndemână.
Tocană
O mâncare hrănitoare şi uşor de combinat cu o mulţime de alte preparate, tocană este o super varianta de masă rapidă. Unde mai pui că se poate congela uşor, astfel încât să o serveşti oricând doreşti în doar câteva minute. Porţiile de tocană de legume congelate se pot dezgheţa la microunde, în cuptor sau la temperatura camerei.
Sosurile preferate
Sosurile tale preferate se pot congela cu succes, pentru că tu să te bucuri de ele fără să îţi faci griji legate de termenul de garanţie. Poţi congela maioneza, sosuri de roşii, tartar, sosuri pe bază de iaurt sau chiar pe bază de smântână. E bine să le porţionezi cu atenţie înainte de congelare, ca să le poţi folosi uşor ulterior.
Carne uşor de preparat
Carnea sau peştele congelat reprezintă o alegere inspirată când vine vorba de alimente versatile. Păstrează mereu în congelator carne sau peste congelat uşor de preparat, pe gustul tău şi al familiei tale, că poftă să nu te prindă nepregătit/a. Pieptul de pui, carnea tocată de vită, rasolul de vită, somonul sau crapul se congelează uşor şi se pot păstra în congelator luni de zile.
Orez/ couscous/ bulgur gătit
Aşa-i că uneori nu ai chef să găteşti şi fel principal şi garnitură? Ei bine, ce-ar fi să ai în congelator câteva garnituri gata preparate, numai bune de servit? Încearcă să congelezi câteva porţii de orez, couscous sau bulgur, gata asezonate, pe care doar să le decongelezi la microunde înainte de servire.
Fructele preferate
Fructele se pot congela cu succes fără să îţi piardă proprietăţile. Asta înseamnă că te poţi bucura de cireşe sau pepene verde şi iarna, fără să faci rabat de la gust. Trebuie doar să ai loc în congelator. Congelează cu încredere fructele preferate şi păstrează-le pentru reţete de prăjituri sau pentru a le servi ca atare.
Dacă îţi doreşti un congelator bine pus la punct, alimentele de mai sus nu îţi pot lipsi. De la pâine şi până la carne uşor de preparat, supa clară, fructe sau legume, produsele potrivite păstrate la congelator îţi vor fi de folos ca să găteşti mai uşor şi să mănânci mai des acasă.