Iată modelele de căști din care trebuie să alegi:

  • Căști over-ear

Unul dintre cele mai comune tipuri de căști sunt cele over-ear, adică cele care acoperă integral urechea și au o calitate a sunetului extrem de bună. Acestea sunt potrivite, în primul rând, pentru persoanele pasionate de sport, pentru gameri, dar și pentru cei care sunt pasionați de muzică. Mai mult, acestea sunt genul de căști folosite și în studiourile muzicale, datorită modului în care redau muzica. Ele pot fi conectate atât la telefon, cât și la orice alt dispozitiv conectat la bluetooth, întrucât sunt fără fir, adică prin wireless. Poți opta desigur și pentru modelul clasic, cu fir.

  • Căști true wireless

Acestea sunt cele mai noi și populare tipuri de căști de telefon – sunt extrem de apreciate de majoritatea oamenilor pentru design-ul lor unic și modern, dar și pentru faptul că sunt foarte greu de identificat în ureche. De  când au apărut pe piață, căștile wireless s-au făcut extrem de utile pentru șoferi, în primul rând, întrucât pot răspunde la telefon, fără să-și pună în pericol călătoria. Totuși, gama lor de utilizare este mult mai largă de atât, fiind cumpărate de diverse persoane, cu funcții și vârste diferite. Asemenea celor prezentate mai sus, și acest tip de căști pot fi conectate la laptop sau la alte dispozitive pe bază de bluetooth. Dacă nu ai găsit încă perechea potrivită, poți arunca o privire pe site-ul celor de la Altex.ro.

  • Căști in-ear

Un alt model de căști sunt cele in-aer, care pot fi, în funcție de preferințele personale, cu fir sau nu. Nu există un domeniu anume pentru care acestea pot fi folosite, deoarece se potrivesc indiferent de situație. Totuși, chiar dacă sunt prin wireless, spre deosebire de cele de sus, care sunt lipsite de orice fir, acestea au un cablu mic, ce face legătura între cele două dispozitive. Chiar dacă, la prima vedere, nu par la fel de elegante, acest lucru vine la pachet cu beneficii, pentru că-ți va permite să ții căștile sprijinite după gât, dacă nu mai vrei să le folosești în acel moment. 

  • Căști clasice

Nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm despre căștile clasice. Toată lumea cunoaște acest model, pentru că sunt căștile pe care, la un moment dat, le-am avut cu toții. Chiar dacă  după ele s-au mai creat diferite modele din această gamă, ele rămân la fel de eficiente.

Acestea sunt tipurile de căști dintre care trebuie să alegi pentru telefonul tău. În primul rând, trebuie să iei în considerare domeniul în care activezi și motivul pentru care ai nevoie de ele. Chiar dacă par asemănătoare, ele  pot fi una mai folositoare decât cealaltă, în funcție de necesitatea personală. Tu ce model de căști ai ales?

Sursa foto: pexels.com