De asemenea, acidul hialuronic este unul dintre ingredientele de bază în foarte multe tratamente faciale Bucuresti. Acesta aduce o mulțime de beneficii pentru ten și cucerește din ce în ce mai multe doamne și domnișoare care își doresc o piele fermă, fără riduri.

  1. Pielea bebelușilor are cea mai mare cantitate de acid hialuronic 

Cea mai mare cantitate de acid hialuronic se găsește în pielea bebelușilor. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, cantitatea acestei molecule scade, ceea ce facilitează apariția ridurilor. Din fericire, cercetătorii au găsit încă din 1970 soluții prin care să extragă aceasta moleculă și să o reintroducă în piele. 

  1. Care sunt beneficiile acidului hialuronic și unde poate fi folosit?

Astăzi, orice clinică de dermatologie poate să crească nivelul de acid hialuronic din organismul unui om. Rezultatele sunt, de cele mai multe ori, excelente:

• Se obține o hidratare mai bună a pielii;

• Crește rezistența și elasticitatea acestui organ;

• Crește capacitatea de cicatrizare a leziunilor;

• Sunt lubrifiate cartilajele și articulațiile;

Acidul hialuronic este folosit atât în cosmetică, cât și în medicină, reușind pe lângă beneficiile asupra frumuseții să trateze și o mulțime de probleme medicale.

  1. Afecțiuni pe care le vindecă acidul hialuronic 

1. Osteoporoza. Capacitatea de a lubrifia și de a proteja ariculatiile și cartilajele face acidul hialuronic un aliat perfect pentru pacienții care suferă de osteoporoză;

2. Probleme la nivelul ochilor. Intervențiile pentru tratarea cataractei, pentru transplantul de cornee sau pentru repararea retinei sunt însoțite de administrarea acidului hialuronic, care poate să înlocuiască fluidele naturale și să păstreze ochiul umed și hidratat;

3. Răni apărute la nivelul pielii. Tratamentul cu acid hialuroniuc ajută la vindecarea rapidă a arsurilor și a leziunilor, grăbind cicatrizarea pielii.

4. Probleme respiratorii. Aerosolii pe bază de acid hialuronic pot ajuta la tratarea hiperactivitatii bronșice;

Cele mai multe utilizări ale acidului hialuronic se regăsesc în cosmetică. Foarte multe doamne și domnișoare, dar și din ce în ce mai mulți bărbați, apelează la tratamente cu această moleculă, obținând rezultate remarcabile.

Practic, cei care obișnuiesc să se trateze cu acid hialuronic își păstrează tinerețea pentru mai multă vreme, au o piele fină, bine hidratată, sunt protejați împotriva radicalilor liberi și își mențin pielea cât mai elastică. 

  1. Acidul hialuronic poate să fie stimulat și prin alimentație 

Pentru a te bucura de o cantitate mai mare de acid hialuronic poți să îți schimbi și alimentația. Citricele, roșiile, rădăcinoasele, carnea de pasăre, peștele sau produsele pe bază de soia pot să stimuleze producția moleculei, ajutandu-te să ai mereu o piele tânără și frumoasă.