Cubul lui Rubik

Cubul Rubik a fost inventat în 1974 de un arhitect maghiar pe nume Erno Rubik. Acest mic cub a devenit rapid o jucărie populară. În trecut, era posibil să se trișeze prin mutarea autocolantelor colorate, dar în prezent modelele de cuburi sunt produse cu culorile imprimate direct pe plastic.

Monopoly

Lansat în februarie 1935, Monopoly este cel mai bine vândut joc de societate din toate timpurile. Iar acest record este deținut doar de versiunea originală. În prezent, Monopoly este disponibil în peste 25 de versiuni, printre care Monopoly Assassin’s Creed, Monopoly Bretagne și Monopoly Metallica, pentru a numi doar câteva. Există chiar și o ediție pentru trișori! Ca fapt divers, cel mai lung joc de Monopoly înregistrat vreodată a durat 70 de zile. Este cu siguranță unul dintre cele mai bine vândute jocuri pentru copii.

Barbie

Mattel a lansat păpușa Barbie în 1959 și a fost un succes imediat! În primul său an, s-a vândut în peste 350.000 de exemplare. Păpușile Barbie sunt pur și simplu unele dintre cele mai profitabile jucării copii. La începutul anului 2016, Mattel a dorit să facă o schimbare reală prin introducerea unei noi Barbie. Scopul său a fost de a reduce la tăcere criticii și de a face ca păpușa-vedetă să reflecte mai bine corpul uman și diversitatea. Într-adevăr, Barbie poate fi găsită în 4 tipuri de corp, 7 nuanțe diferite de piele, 22 de culori diferite de ochi și 24 de culori de păr.

Etch A Sketch 

Electricianul francez André Cassagnes a venit cu ideea unei jucării de copii pe care se putea desena cu ajutorul unui băț, a unui ecran de sticlă și a prafului de aluminiu. Acest concept a fost cel care a determinat Ohio Art Co. să lanseze ecranul magic în 1960 ca o modalitate complet nouă de a desena fără hârtie sau creion. Și mai bine: pentru a șterge și a o lua de la capăt, tot ce trebuia să faci era să îl agiți.

G.I. Joe

Faimoșii soldați verzi din plastic cuceriseră deja America când Hasbro a doborât toate recordurile de vânzări cu nu mai puțin celebrul G.I. Joe și cu al său – atenție! – 21 de piese detașabile! A fost nevoie de numai doi ani pentru ca G.I. Joe să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările totale ale companiei. Brevetul original precizează că este o păpușă, dar Hasbro a interzis ca cineva să se refere la ea altfel decât ca la o „figurină”. Cu siguranță este unul dintre cele mai bine vândute jucării copii. 

OperațiaCâți studenți la medicină au gustat pentru prima dată din „bucuriile” chirurgiei în timp ce se jucau cu acest joc foarte popular? Dar să sperăm că vor avea o mână mai precisă decât cei care au petrecut timp în preajma creației lui John Spinello, un student de la Universitatea din Illinois. Tânărul și-a vândut jocul lui Milton Bradley pentru 500 de dolari. Compania a reproiectat jocul și a obținut milioane de dolari la lansare. Hasbro a achiziționat apoi Milton Bradley și a decis să se revanșeze față de John Spinello pentru că nu a putut plăti taxa de 25.000 de dolari pentru o operație dentară. El a fost apoi compensat în mod corespunzător pentru invenția sa. Este, cu siguranță, unul dintre cele mai îndrăgite jocuri pentru copii.