Poți să încerci acum o nouă tehnică de gătit fără să ai nevoie de o experiență vastă din punct de vedere culinar. Chef Alex Petricean știe să explice pe înțelesul tuturor fiecare rețetă, pas cu pas. De asemenea, tot el te îndrumă și spre cele mai potrivite ingrediente pentru aceste preparate delicioase. Asta fiindcă Hanul Boieresc te ajută să păstrezi vie amintirea verii când guști din mâncarea pregătită cu mult drag, după sfaturile din seria de clipuri pe Youtube.

Cum pregătești 9 rețete românești cu gust de vară

Chef Alex Petricean îți prezintă într-o serie de rețete video nouă preparate care se gătesc la foc, în aer liber. Sunt simplu de pregătit, dacă urmezi cu atenție indicațiile oferite de îndrăgitul bucătar. Pentru ca gustul să fie cel mai bun, trebuie neapărat să folosești ingrediente de la Hanul Boieresc. Calitate românească pentru un rezultat excepțional!

PENNY a lansat această nouă mini-serie “Memoria gustului de vară” cu chef Alex Petricean, după succesul primelor episoade “Pe urmele focului”. Așa poți să afli atât modul de preparare al acestor rețete, cât și trucuri utile care te ajută când folosești tehnicile de gătit la foc deschis.

Este o metodă de gătit potrivită pentru persoanele care își doresc să simtă gustul autentic românesc și care dă o savoare deosebită cărnurilor, prin utilizarea unor ingrediente și a unor tehnici care să complimenteze gustul acestora. 

Pentru ca rezultatul final să fie excepțional, ai nevoie de carne și legume proaspete, iar cele de la Hanul Boieresc (una dintre cele mai importante mărci proprii PENNY) sunt 100% de origine românească. În acest fel te bucuri și tu de niște produse de calitate și sprijini și producătorii autohtoni.

Episodul 1 prezintă rețeta de pui cu sos de mere la jar, episodul 2 îți prezintă rețeta de ruladă de pui, cu un rotisor inedit creat din două furculițe, iar în episodul 3 vezi cum se prepară rețeta delicioasă de plăcintă cu carne învelită în bacon.

În episodul 4, chef Alex Petricean îți arată pas cu pas rețeta cu specific local din Moldova, adică ficăței de pui la jar.

Restul de episoade din această mini-serie au fost chiar unele selectate dintre propunerile celor care urmăresc canalele de Social Media ale PENNY România. Aproximativ 5.600 de persoane au propus rețetele lor preferate, din care chef Alex Petricean a făcut o selecție a unor preparate pe care să le gătească în cadrul acestei serii video. Ele acoperă o gamă largă de regiuni din toate colțurile țării, precum Transilvania, Moldova sau Oltenia.

În episodul 5 din seria de rețete românești cu gust de vară îți arată cum să prepari lușcoș ardelenesc pentru un plus de savoare. În episodul 6, chef Alex Petricean te învață să pregătești carne la lojniță, un preparat de vară în stil moldovenesc, din zona Vrancei. Lista de ingrediente include: cotlet de porc feliat fără os de la Hanul Boieresc, telemea de Ibănești, usturoi și brânză de burduf cu caș de oaie.

Dacă adori bucatele cu multe feluri de lactate, atunci trebuie neapărat să încerci rețeta din episodul 7: pită picurată. Pentru această rețetă ai nevoie de: brânză de burduf, brânză de burduf cu caș de oaie, smântână cu 30% grăsime, făină și pâine cu maia.

Din zona Moldovei trecem apoi în zona Olteniei, cu episodul 8 în care afli cum să folosești pulpele de pui de la Hanul Boieresc pentru rețeta de pulpe de pui cu lutică. În episodul 9, chef Alex Petricean îți arată pas cu pas cum că pregătești chiftea în pâine cu ingrediente de cea mai bună calitate de la Hanul Boieresc: carne tocată proaspătă, cașcaval afumat și roșii cuburi la conservă. 

Pe lângă experiența culinară plină de savoare și drumul pe care îl parcurgi alături de chef Alex Petricean prin mai multe regiuni ale țării, înveți cu această ocazie și o mulțime de trucuri legate de metoda de gătire la foc, în aer liber. Așa te poți bucura și alături de cei dragi de o zi minunată, în care gustați împreună o mâncare tradițională românească.

#PENNYRomania, #HanulBoieresc, #MemoriaGustuluiDeVara, #PeUrmeleFocului