O pisica nu este un câine. Câinii de obicei nu au nici cea mai mică problemă dacă este nevoie să călătorească cu stăpânul lor. Dar pisica este puternic legată de teritoriul său. Dacă se găsește brusc în altă parte, se simte foarte vulnerabilă. De aceea, celor mai multe pisici nu le place să călătorească. Reține acest aspect important atunci când decizi dacă este cu adevărat necesar să transporți o pisică de companie. Dacă călătorești în vacanță, va fi mult mai bine ca pisica ta să stea acasă decât să plece cu tine. Un prieten sau cineva din familie va fi cu siguranță bucuros să o hrănească o dată pe zi, să o mângâie și să-i curețe toaletă.

Dar, cum spuneam, pot exista situații în care într-adevăr nu există altă cale și trebuie să călătorești cu pisica, fie pe un traseu mai lung, fie doar în cealaltă parte a orașului la veterinar. În acest caz, iată la ce trebuie să fii atent!

  1. Obișnuiește, dacă este posibil, pisica încă de când este mică cu drumurile 

Un pisoi învață mai ușor și se obișnuiește mult mai ușor cu anumite situații. Dacă ai un pisoi acasă, obișnuiește-l cu drumurile dese, cu o cutie de transport și un ham. Va fi mult mai simplu mai târziu. La urma urmei, chiar dacă nu pleci nicăieri altundeva, aproape toată lumea vizitează medicul veterinar cu animalul de companie din când în când.

  1. Cutie de transport și ham

Cumpără-i pisicii tale o cutie de transport care îi va oferi suficient spațiu și în același timp siguranță în timpul călătoriei. Poți folosi aceste cutii pentru călătorii cu mașina, autobuzul sau trenul. Le poți găsi la un petmagazin precum exopet.ro. Aici vei găsi cutii de transport, cuști sau genți care te vor ajuta în timpul călătoriei. Cutiile sunt disponibile din diferite materiale și în dimensiuni diverse.

Dacă călătorești cu mașina, poți folosi și un ham de siguranță pentru pisici în loc de o cutie, care restricționează mișcarea pisicii doar pe o distanță mică. Hamul împiedică pisica să alerge liberă în jurul mașinii, sărind pe ușă sau fereastră. Tot la exopet.ro vei găsi astfel de hamuri, realizate din materiale plăcute, care nu sunt un inconvenient pentru prietena ta pufoasă.

Pe lângă faptul că ești obligat prin lege să asiguri animalului tău un transport conform în mașină, fă-o în principal pentru tine și pentru siguranța familiei tale. Încercarea de a scoate o pisică turbată și speriată de pe volan sau de sub pedale în timp ce conduci nu este o ideea bună și te poate costa chiar viață.

3. Nu hrăni animalul înainte de călătorie

Dacă plănuiești să faci o călătorie lungă, nu îi da pisicii mâncare sau apă cu cinci ore înainte de călătorie. Până la 24 de ore înainte de plecare, se recomandă hrănirea pisicii numai cu hrană uscată, de la exopet.ro. Accesul la apă curată este o chestiune firească.

4. Redu stresul pisicii

Majoritatea pisicilor sunt timide, fiind deranjate de împrejurimile ciudate, sunete necunoscute și oameni. Produsele antistres vor ajuta animalul de companie să se calmeze și să supraviețuiască în pace întregii călătorii. O parte semnificativă a acestor produse se bazează pe feromoni și substanțe naturale care induc pisicii o stare de siguranță și bunăstare într-un mod complet natural, fără substanțe chimice inutile. Poți găsi preparate liniștitoare sub formă de gulere, tablete și spray-uri la exopet.ro. Acestea au valeriana și levănțică în compoziție, care o vor ajută pe pisicuță să se relaxeze. Evita produsele care conțin iarba mâței pentru că o vor agită.

5. Vara vs. iarna

În funcție de perioada anului, călătorește cu pisica cu grijă. Iarna, ai grijă la răceli și evită fluctuațiile inutile de temperatură. Pisica este complet dependentă de tine în cutia de transport. Gândește-te la asta și trateaz-o cu grijă și bun simț. O păturică moale și confortabilă o vor ajuta să simtă căldură de care are atâta nevoie

Vara, nu așeza lada de transport în lumina directă a soarelui. De asemenea, nu lăsa niciodată o pisică singură într-o mașină. Există riscul de supraîncălzire și moartea animalului va fi inevitabilă.

6. Să nu o ții niciodată liberă

Am mai amintit asta, însă insistăm asupra acestui fapt. Utilizează întotdeauna o cutie de transport sau un ham atunci când călătorești. Nu ține niciodată o pisică în brațe.Poate fi surprinsă de un sunet sau de o situație bruscă și poate avea loc un dezastru. Gama de cutii și hamuri de la exopet.ro, așa cum am amintit mai sus, este foarte diversificată și vei găsi produse la prețuri convenabile.

7. Trateaz-o cu blândețe 

Vocea ta calmă va ajuta pisica să gestioneze mai bine călătoria. Dacă nu o ai în cutie, ci doar în ham, o poți mângâia. Și mai presus de toate… nu-ți pierde niciodată răbdarea cu ea. Ea poate fi supărată sau speriată în timpul călătoriei. Este normal. Păstrează calmul! Acest lucru te va ajuta să gestionezi călătoria confortabil.

Atunci când ai o pisica, sau orice alt animal de companie, trebuie să fii conștient că acesta este un membru al familiei. Și acasă și în călătorie, grija pentru animal nu trebuie să dispară. De aceea, îți recomandăm să respecți sfaturile de mai sus și să achiziționezi din timp acele produse și accesorii necesare confortului călătoriei pisicii tale. Intră pe exopet.ro și vezi ce produse îți sunt la îndemână și pot fi de folos pentru o vacanță reușită în care pisica ta să fie și ea fericită!