Dar poate că încă te întrebi cum să procedezi sau ce rețete să încerci, așa că ți-am pregătit 7 rețete potrivite pentru dietele de vară, recomandate de specialiștii NutriFitUp

Fiecare rețetă este creată special pentru a te ajuta să-ți atingi obiectivele de sănătate și să-ți păstrezi energia la un nivel ridicat pe tot parcursul zilei, menținându-ți totodată o dietă interesantă și delicioasă. 

1. Salată de quinoa

Quinoa este un superaliment, bogat în proteine și foarte sățios. În salată, este ideală pentru prânz sau cină – un camarad perfect pentru o vară sănătoasă! Unele dintre cele mai mari beneficii aduse de consumul de quinoa sunt: conținutul ridicat de antioxidanți (inclusiv flavonoide și polifenoli), susține sănătatea inimii (prin conținutul de fibre, proteine și grăsimi sănătoase), reglează nivelul de zahăr din sânge. 

2. Fructe proaspete cu iaurt

Răcoroase, delicioase și pline de vitamine, fructele și iaurtul sunt o combinație câștigătoare pentru o gustare de vară.

3. Wrap cu pui și legume

Wrapurile sunt foarte comode pentru luat la pachet, sunt ușor de preparat, iar dacă alegi ingrediente sănătoase, în proporții potrivite, sunt perfecte pentru dietă. E destul de important, totuși, să folosești carne de pui fiindcă este o sursă bună de proteine slabe. 

4. Smoothie verde

Plin de vitamine și minerale, un smoothie verde este perfect pentru a începe ziua în forță. Acesta aduce un aport important de vitamina A, C, K și acid folic, precum și minerale ca fierul, calciul și potasiul. Totodată, conține multe fibre, susținând sănătatea digestivă și reglând tranzitul intestinal.  

5. Salată mediteraneeană

O masă ușoară, delicioasă și sățioasă, ideală pentru prânz sau cină, aceasta este o sursă bună de grăsimi sănătoase datorită măslinelor și uleiului de măsline folosit în această salată, care oferă grăsimi sănătoase mononesaturate. În plus contribuie la hidratare fiindcă are multe legume cu un conținut ridicat de apă și este foarte versatilă, putând fi adaptată rapid pentru orice gust.

6. Smoothie cu fructe de pădure

Un boost de vitamine și antioxidanți, perfect pentru a te răcori în zilele fierbinți de vară. Fructele de pădure, în special afinele, contribuie la sănătatea creierului datorită conținutului de antociani, cu rol în îmbunătățirea funcției cognitive și a memoriei. 

Acestea au potențial și în reducerea riscului de diabet datorită conținutului ridicat de fibre și antioxidanți. 

7. Supă rece de castraveți

Această supă răcoritoare este ideală pentru zilele fierbinți de vară și este un mod excelent de a te hidrata și de a-ți satisface foamea. Fibrele din această supă ajută la prevenirea constipației și susțin sănătatea sistemului digestiv. 

Am adunat în topul nostru rețete care îmbină armonios gustul cu beneficiile nutritive și care te ajută să-ți păstrezi silueta și sănătatea în timpul verii. Nu trebuie să te privezi de alimente gustoase pentru a fi în formă.

Nu uita că cele mai bune rezultate se obțin atunci când stilul de viață sănătos este adoptat pe termen lung.